Vaccinare anti-COVID-19 cu sincope. Încurcături şi nemulţumiri

Vaccinare anti-COVID-19 cu sincope. Încurcături şi nemulţumiri
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ciuda faptului că platforma de programări online ar fi trebuit să conducă la o bună desfășurare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în practică, procesul se desfășoară cu poticneli, ceea ce stârnește confuzie și nedumerire printre gălățeni.

În urmă cu trei săptămâni, un bărbat din Galați a programat-o pe soacra sa, pentru imunizare împotriva COVID-19, pe platforma disponibilă online. Duminică, pe 7 februarie, femeia ar fi trebuit să meargă pentru prima doză de vaccin la centrul amenajat în interiorul Patinoarului. Doar că, sâmbătă seară, a fost sunată de o femeie, de pe un număr ascuns, pentru a i se comunica faptul că urmează să fie reprogramată în vederea vaccinării. Nedumerit, ginerele gălățencei a sunat la call-center, unde i s-a spus că așa ceva nu se poate întâmpla și că orice amânare trebuie operată în sistem, în prealabil. Mai mult, bărbatul spune că operatorul a sunat el însuși la Galați, reconfirmându-i că sunt vaccinuri și că poate merge, a doua zi, la vaccinare.

"Duminică, ne-am prezentat la vaccinare și ni s-a zis că nu sunt vaccinuri, că o să fim sunați, ceea ce ni s-a părut destul de ciudat, din cauza faptului că, doar cu o seară înainte, cei din sistem au spus că sunt vaccinuri. După mai multe telefoane la call-center, am sunat la DSP Galați, mi-a răspuns și mi-a zis că nu sunt vaccinuri. Toate bune și frumoase, doar că ieri (luni – n.red.), când am văzut declarația oficială din presă, cu numărul de persoane vaccinate în același loc (la centrul de la Patinoar – n.red.), m-a întristat povestea”, spune bărbatul, care adaugă și că, în ziua în care a mers la centrul de vaccinare, erau și persoane venite de la distanță de 50 de kilometri, cu aceeași poveste ca a lui.

”A fost o eroare”

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, toată situația s-ar fi petrecut din cauza unei simple confuzii. "La Sala Sporturilor (unde funcționează un alt centru de vaccinare - n.red.) au fost efectuate 40 de vaccinări (luni - n.red.) și, dintr-o eroare, au fost trecute la Patinoar (centrul de vaccinare de la Patinoar - n.red.), dar a fost remediată situația. Duminică, la centrul de vaccinare de la Patinoar nu a fost făcut vaccin ca primă doză, ci doar rapeluri. În acest moment (marți - n.red.), în Galați se vaccinează doar rapelul, pentru că nu mai există vaccin. Am solicitat 700 de doze de vaccin Moderna, am primit doar 500, iar acestea s-au epuizat imediat. Astăzi (marți - n.red.) așteptăm din nou vaccin Moderna, dar încă nu știm cantitatea care va fi livrată", a declarat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Galați.

De fapt, se vaccinează și cu prima doză

În ciuda faptul că autoritățile sanitare din Galați spun că marți, 9 februarie, nu au fost imunizate persoane cu prima doză de vaccin, experiența de la centrul de vaccinare arată cu totul altceva. La centrul de la Patinoar, doi gălățeni, soț și soție, tocmai ieșiseră de la vaccinare cu prima doză de ser. "Ne-a programat băiatul online și am fost amânați o dată. Trebuia să venim pe data de 6 februarie și am primit telefon, dimineață, că nu mai sunt vaccinuri. Astăzi dimineață, pe 9 februarie, am primit tot așa telefon, că în jumătate de oră trebuie să ajungem pentru vaccin. Și ne-am vaccinat astăzi. Ne-am vaccinat cu Pfizer, eu și cu soția. Au mai fost persoane care s-au vaccinat astăzi, și cu rapel, și cu prima doză", au spus cei doi soți.

Citit 2766 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.