Vaccin anti-COVID produs special pentru copii

Vaccin anti-COVID produs special pentru copii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Uniunea Europeană va dispune, începând din 13 decembrie, de vaccinuri adaptate pentru copii, care au fost deja aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Am vorbit cu compania BionTech-Pfizer şi veştile sunt bune. Pot accelera producţia, iar vaccinurile pentru copii vor fi disponibile la data stabilită", a precizat Von der Leyen, scrie Agerpres.

EMA a sprijinit, săptămâna trecută, extinderea actualei licenţe europene companiilor farmaceutice Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea vaccinului lor împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, într-o doză mai mică decât cea administrată copiilor de peste 12 ani.

Potrivit sursei citate, vaccinul va fi administrat în două doze, la interval de trei săptămâni între prima şi a doua doză. De asemenea, Ursula von der Leyen și-a arătat disponibilitatea ca în cadrul UE să aibă loc o discuţie privind vaccinarea obligatorie, ca răspuns la o întrebare cu privire la evoluţia pandemiei şi apariţiei noii variante Omicron. "Comunitatea ştiinţifică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a adapta răspunsul vaccinurilor la noua variantă a coronavirusului", a adăugat președinta CE.

Citit 797 ori Ultima modificare Vineri, 03 Decembrie 2021 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.