Centru de tratare a sclerozei multiple, la Galați

Centru de tratare a sclerozei multiple, la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prin decizia Ministerului Sănătății, la Galați, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” a fost înființat primul centru de tratare a sclerozei multiple. Tratamentul încetinește evoluția bolii în cazul pacienților diagnosticați cu această gravă afecțiune neurologică și reduce intensitatea, durata și frecvența episoadelor simptomatice.
“Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă nu mai trebuie să se ducă la București sau Iași pentru a primi tratamentul de care au atâta nevoie. Acum, acesta se poate face și la Galați, în cadrul Centrului de Scleroză Multiplă de la Spitalul Județean. Deja au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află și alți bolnavi, mai ales că centrul este singurul din această zonă a țării”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. Pacienții sunt incluși în Programul Național de Tratament al Bolilor Neurologice, iar în cadrul secției de Neurologie a fost creat un salon special pentru bolnavii cu scleroză multiplă cărora li se va iniția tratamentul.
Conform aceleiași surse citate, pe lângă diagnosticarea bolii, acum medicii specialiști pot prescrie tratamentul necesar sau pot administra în cadrul spitalului medicamentele de care au nevoie pacienții, în funcție de evoluția sau severitatea clinică a acestei boli neurologice. Totodată, medicii neurologi gălățeni pot realiza și proceduri de tromboliză în cazurile de accident vascular cerebral și tratează, cu ajutorul imunoglobulinelor, și alte boli neurologice rare.

Citit 1679 ori Ultima modificare Joi, 30 Decembrie 2021 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.