MEDICII GĂLĂŢENI AVERTIZEAZĂ: Frigul din case poate duce la DECESUL bolnavilor cronici!
Foto: Foto Bogdan Codrescu

MEDICII GĂLĂŢENI AVERTIZEAZĂ: Frigul din case poate duce la DECESUL bolnavilor cronici!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii gălăţeni avertizează că frigul din case poate fi fatal bolnavilor cronici. Şi asta din cauză că în lipsa unui microclimat favorabil aceştia pot suferi agravări ale bolii. Totodată, oamenii pot face şi alte afecţiuni, care pot fi fatale. „Bolnavii cronici cu afecţiuni cardio-vasculare sau respiratorii, cei care au imunitatea scăzută şi copii au nevoie de un climat de 20 de grade în casă. Aceştia riscă să facă acutizări ale bolilor lor cronice şi să facă pneumonii şi alte afecţiuni acute. Aceste complicaţii pot fi fatale. Bolnavii cu afecţiuni cardio-vasculare riscă să facă infarct, acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă intervine o pneumonie. Şi cei care sunt imobilizaţi la pat sunt afectaţi. În toate aceste cazuri, dar şi la copii, apar complicaţii severe şi se poate ajunge chiar şi la deces”, ne-a explicat medicul Ciprian Groza.

Pentru a fi evitate aceste situaţii, medicii de familie îi sfătuiesc pe toţi gălăţenii, dar în special pe cei care au afecţiuni grave, să folosească surse alternative de căldură, gen radiatoare şi calorifere electrice. „Îi sfătuiesc pe toţi gălăţenii să nu folosească gazul metan ca alternativă de încălzire, pentru că acesta reprezintă un risc major. Gazul creşte nivelul de monoxid de carbon din locuinţă, monoxid pe care oamenii îl inhalează. În astfel de cazuri se poate ajunge chiar la comă sau deces”, a adăugat medicul gălăţean.

Mai mult decât atât, Ciprian Groza atrage atenţia că în urma încălzirii cu gaz metan poate apărea igrasia în locuinţă, ceea ce creşte şi mai mult riscul de îmbolnăvire.

Nici îmbrăcatul gros în casă nu este o soluţie optimă pentru gălăţeni, deoarece aerul expirat este tot rece, iar complicaţii medicale, gen pneumonii, nu pot fi evitate.


CITEŞTE ŞI: Lupta cu boala şi FRIGUL DIN CASELE gălăţene continuă. BOLNAVI imobilizaţi la pat, UMILIŢI de autorităţi

Citit 2994 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.