Busuiocul luptă cu virusurile şi alină durerile

Busuiocul luptă cu virusurile şi alină durerile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Folosit în bucătărie, busuiocul a devenit şi o alternativă terapeutică, în mai multe tipuri de afecţiuni. Tulburările digestive sau problemele respiratorii sunt doar câteva dintre afecţiunile ce pot fi tratate cu busuioc. Această plantă furnizează o cantitate bună de vitamina A şi C, dar şi de acid rosmarinic.

De asemenea, este o sursă excelentă de calciu şi fosfor, minerale esenţiale pentru dezvoltarea ţesuturilor osoase, a dinţilor, rinichilor, sistemului imunitar, ritmului cardiac şi contracţiilor musculare. De asemenea, busuiocul conţine cantităţi importante de vitamina K (anticoagulantă), vitamină necesară fabricării proteinelor ce participă la coagularea sângelui. Această vitamină joacă un rol important şi în fortificarea oaselor.

Luptă cu virusurile

Ceaiul de busuioc este un antigripal foarte puternic şi un remediu bun împotriva răcelilor. Frunzele şi florile pot fi utilizate sub formă de suc, ceai sau decoct pentru ameliorarea febrei şi a răcelilor. Infuzia preparată dintr-o lingură de frunze, la o cană cu apă, se bea după mesele principale. Se poate prepara şi o tinctură din zece grame plantă la 100 de mililitri de alcool de 70 de grade, prin macerare timp de opt zile. Se iau 40-50 de picături, după mesele principale.

Alină durerile reumatice

Ceaiul de busuioc este recomandat şi celor care suferă de artrită reumatoidă. Flavonoidele şi compuşii volatili din compoziţia frunzelor de busuioc au efecte antiinflamatoare, ce contribuie la redobândirea mobilităţii încheieturilor, reducând durerea. Ai nevoie de o lingură de plantă uscată sau de cinci-şase frunze proaspete ce se pun la infuzat zece minute, într-o cană cu apă fierbinte. Se strecoară şi se bea câte o cană, de trei ori pe zi. La fel de utile sunt şi băile terapeutice. Într-o cadă cu apă caldă se pun doi litri de infuzie de busuioc (obţinută din două mâini de busuioc). Baia durează 20 de minute şi se repetă de măcar două ori pe săptămână.      

Citit 1910 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.