Prinde contur depozitul de la Valea Mărului

Prinde contur depozitul de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 40 la sută din lucrările de la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului au fost deja realizate în mai puţin de cinci luni de muncă. Acest nou depozit este unul în care vor fi respectate cele mai drastice măsuri de mediu. Acolo vor ajunge doar deşeurile reziduale rezultate în urma prelucrării în staţia de tratare mecano-biologică, fără pungi, hârtii sau alte resturi purtate de vânt.

”Cele două subcelule ale depozitului sunt într-un stadiu avansat de realizare, iar în până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate şi clădirile. Săptămâna aceasta vor ajunge şi primele utilaje de mare tonaj care vor fi folosite în cadrul acestui depozit ecologic. Mai mult, staţia de epurare a apelor uzate, care va fi montată în cadrul depozitului, a fost deja comandată la o firmă din Elveţia”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, autoritatea contractantă a proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul nostru.

Valoarea investiţiei, doar la Valea Mărului, este de aproximativ 60 de milioane de lei. Sistemul de Management al Deşeurilor presupune investiţii majore şi în municipiul Galaţi, la Tecuci şi la Târgu Bujor.

În total, reamintim că este vorba despre o investiţie cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.

Citit 10702 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 18:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.