ANIF intervine în zona comunei Suhurlui

ANIF intervine în zona comunei Suhurlui
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marți, 15 februarie, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare și reprofilare a canalului marginal CM 137, din județul Galați, în zona comunei Suhurlui, lucrări care se vor derula pe parcursul a 30 de zile.

Conform directorului Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (IF) Galați, Sorin-Adrian Pîrvu, ”această lucrare de combatere a eroziunii solului, aflată în administrarea ANIF, are rol de intercepție și evacuare controlată spre pârâul Suhu a scurgerilor de pe versanți produse în urma precipitațiilor pentru protejarea locuințelor din imediata vecinătate”. În acest fel se contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confruntă, în urma precipitațiilor abundente, locuitorii din partea de sud-vest a localității Suhurlui.

Potrivit aceleiași surse, a fost semnat și ordinul de începere pentru lucrările de montaj a 14 debitmetre ultrasonice aferente stațiilor de pompare de alimentare cu apă pentru irigații. Prin această acțiune, ANIF duce la îndeplinire respectarea prevederilor legale privind obligativitatea montării mijloacelor de măsurare a debitelor și volumelor de apă prelevate. Totodată, se va monitoriza cu precizie volumul de apă livrat în mod gratuit către beneficiari, până la stațiile de punere sub presiune.

Citit 5719 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 01:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.