Investiţiile ieftinesc irigaţiile

Investiţiile ieftinesc irigaţiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Pentru a scădea cheltuielile împovărătoare pe care fermierii trebuie să le suporte atunci când irigă, Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a reabilitat staţiile de alimentare cu apă de la Iveşti, Vameş şi Prut.

„Infrastructura despre care vorbim deserveşte aproximativ 20.000 de hectare. La aceste staţii au fost înlocuite pompele (mai puţin la secţia Prut) şi tablourile electrice. Automat, aceste investiţii condus la o scădere a consumului de energie şi a costurilor pe care fermierii trebuie să le suporte. Astăzi (ieri – n.r.) este programată inaugurarea staţiei de alimentare cu apă de la Barboşi, care fusese inundată în 2010. Staţia a fost refăcută de la zero, cu pompe moderne şi instalaţii moderne şi vor asigura necesarul de apă pentru irigaţii pentru aproximativ 3.000 de hectare” a precizat directorul filialei gălăţene a ANIF, ing. Aurel Zamfir.

Citit 1857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de FERMIERII AJUTATI deZAMFIR de la ANIF
  Luni, 02 Iulie 2012 12:30
  Frumoase dar ingrijoratoare argumentatiile fata de prostiile debitate de Zamfir.Campul moare, seceta usuca culturile si Zamfir in prostia lui zice ca fermierii nu mai pot de atata bine facut de el.Asta nu este sanatos la minte.Cat il mai suporta Dumnezeu si cu ce om fii gresit noi de ni-l tine pe zamfir pe capul nostru al fermierilor.Felicitari DL DOCTOR STROILA ai sprijinul nostru majoritar! sScoatei la iveala nepriceperea si prostia lui profesionala toate dublate de un mare grad de coruptie.AVIZ celor indriguiti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai Stroila
  Luni, 02 Iulie 2012 10:27
  Citesc tot ce se scrie despre IRIGATII.Vad ca directorul fil. jud.ANIF Galati, ZAMFIR Aurel, arunca iar o " gogoasa " profesionala,cum ca s-au facut investiti la Barbosi ,si nu numai ,pentru pompe si instalatii moderne care vor scadea cheltuielile impovaratoare pentru irigatii si ca vor asigura si necesarul de apa pentru 3000 ha.Aceste afirmati vin din precarietatea pregatirii profesionale si a deficitului substantial de cunostiinte de specialitate ale directorului ZAMFIR. Tarifele pentru IRIGATII nu vor scadea si nici apa nu va fi asigurata tot timpul anului,ba mai mult,vor fi si mai mari .Dovada tarifele de anul acesta de la Prut si de la Siret.De ce aceasta situatie? Am mai zis.Pentru ca ,din nestiinta si din interese financiare clientelare de partid de la putere,nu s-a avut in vedere un studiu tehnic minim pentru un proiect si o solutie,deloc simpla, de executie si exploatare a CENTRULUI dePRIZA ce decurge din caracterul instabil al SIRETULUI si din fenomenul de aluvionare (cel mai mare si cel mai complex din tara) ignorandu-se masurile preventive,curative si cele generale de lupta impotriva colmatarii prizei prin aluvionare.De asemenea nu s-a tinut cont de variatia de debite si nivele,vara ajungand sub niv minim de exploatare.In aceste conditii care implica si consumuri mari de energie pentru capterea si pomparea apei din sursa(de peste 1000kw/an/ha,foarte mare) preturile nu au cum sa scada si apa nu esta sigur asigurata in vreme de maxim consum.Sunt consideratii tehnice de specialitate bazate pe o minima cultura profesionala ce trebuie sa o aiba un inginer de imbunatatiri funciare.Denota ca aceste "investitii" s-au facut in baza unei COMPLICITATI dubioase intre conducerea ANIF-ului Galati si firme clientelare PDL.Curios este si modul cum G. KOLBAY face publicitate defectului de imagine produs de ZAMFIR irigatiilor galatene ca ceva pozitiv pentru agricultorii acestor tinuturi.Acest "mit" e fals ,ZAMFIR uraste fermierii galateni ,avand reletii antagonice cu ei.Pana cand DUMNEZEU stie!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.