Demisie din Consiliul Local Bereşti-Meria

Demisie din Consiliul Local Bereşti-Meria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fost om la înaintare, în comuna Bereşti-Meria, al Partidului Conservator, în anii de glorie ai lui Eugen Durbacă, George Dimache, licenţiat în Drept, înscris între timp în PSD, a candidat pentru un loc în Consiliul Local, pe lista acestei formaţiuni politice, într-o poziţie eligibilă. Fiind ales, a depus jurământul odată cu ceilalţi consilieri.

Se ştia despre el că se afla în „cărţi”, ca rezervă însă, pentru ocuparea funcţiei de viceprimar. După şedinţa de constituire, discutând cu primarul reales Victor Dorobăţ şansele sale de a deveni omul nr. 2 în comuna Bereşti-Meria, află că situaţia îi era defavorabilă, inclusiv din perspectiva angajării sale în postul de consilier personal al edilului-şef. Nemulţumit, îşi scrie imediat demisia (şase rânduri!), depunând-o la Registratură.

Aflându-se de pasul făcut de Dimache, Organizaţia Judeţeană Galaţi a PSD solicită a copie după demisie. În baza ei, expediază în teritoriu, sub semnătura preşedintelui Dan Nica, o adresă în care se precizează că „dl Dimache George, aflat la nr. 5 pe lista de candidaţi ai Uniunii Social Liberale (…), nu mai este membru al Partidului Social Democrat”. Urmarea? La 4 iulie, Consiliul Local întrunit adoptă hotărârea privind încetarea mandatului de consilier al acestuia. La rând, beneficiind de binecuvântarea Galaţiului, salariatul Constantin Comănescu, de la „Ape”, se pregăteşte să ocupe locul rămas vacant.

Capacul la toate l-au pus câţiva indivizi rămaşi neidentificaţi, care, pentru a-i face rău lui Dimache (administrează o mică afacere cu lemne de foc), au pătruns pe timp de noapte în incinta depozitului său, aflat pe rampa CFR. Găsind remorca goală, au scos-o din incintă cu braţele, împingând-o apoi spre malul pârâului Chineja. Nu s-au lăsat până ce n-au văzut-o rostogolindu-se în gol…

Citit 3781 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2012 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.