Vănători: Inaugurare cu ministru

Vănători: Inaugurare cu ministru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri s-a pus în funcţiune Staţia de Repompare (SRP) a apei pentru irigaţii numărul 1, de la Vânători. Inaugurarea s-a bucurat de prezenţa Ministrului Secretar de Stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu. Demnitarul a avut un dialog cu Federaţia Utilizatorilor de Apă Câmpia Covurlui, scopul declarat al vizitei fiind modul de funcţionare a staţiilor de pompare din judeţul nostru. În jurul orei 10.00, SRP 1 a fost pusă în funcţiune şi s-a introdus apă în canalul magistral. Ulterior, ministerul secretar de stat a vizitat SRP 14 şi sifonul Suhurlui.

Citit 2707 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 18:28

5 comentarii

 • postat de anonim
  Vineri, 27 Iulie 2012 12:11
  daca o sa se predeam si statiile de desecare OUA urilkor sa cam dus ANIF u de rapa ;) nu mai are obiect de activitate ;) si asa sau facut disponibilizari masive la ANIF ;) si se vor mai face !!! domnul STROILA stie foarte bine situatia ;)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doru
  Vineri, 13 Iulie 2012 15:28
  Cum sa mearga irigatiile? Tabara a modificat prin ordonanta o lege organica ca sa-si numeasca si sa-si subordoneze toti directorii de filiale judetene .A restructurat 24 de directori si directiri tehnici si a numit ati150.toti numiti pe linie de partid. La Galati in loc de doi directori pe 4 judete s-au numit 3 numai pe judetul Galati,numiri facute de Toader si Zamfir.
  Presa de astazi scrie despre rezultatele controlului cerut de ministrul agriculturii Daniel Constantin laANIF. Furturi uriase,achizitii la preturi de 10-15 ori mai mari decat cele din magazin ,contracte de prestati cu firme agrement ate politic, bineinteles pdl cu preturi de 2-3 ori mai mari(paza,exploatare ,lucrari curente sa)cu lucrari facturate si fara sa fiie executate in teren cu cotizatii in sume de bani uriase la org.judetene de partid cum s-au facut si la ANIF Galati.Cum sa se mai irige culturile taranilor cu ce bani?Cine da socoteala pentru aceste matrapalzicuri uriase?
  0
  0
  Raportează
 • postat de VAL Tudor
  Vineri, 13 Iulie 2012 11:37
  Stimate Domnule Stroila,
  Razbate din comentariile dv o mare doza de dispret si ura fata de dl Zamfir Aurel,Directorul ANIFului.
  Am inteles ca v-a facut o mare nedreptate.De teama concurentei,vad si am auzit ca sunteti un bun specialist in irigatii si mediu si,datorita faptului ca nu ati trecut in PDL unde a fost si este con. jud. dupa ce ati castigat concursul pentru un post unde ati fost singurul candidat,inlocuindu-va cu un subinginer secretar la PDL Targul Bujor,facandu-l acum si director tehnic,v-a trimis in somaj.Aceste amanunte le-am aflat ieri la Prefectura.
  sunt de acord ca acesta fapta este nelegala .imorala si nedemna pentru el ca director.Dar asta este treaba instantelor de judecata.Eu va sfatuiesc sa apelati cu incredere la ele,la instante.
  .Ocupati-va de problemele profesionale unde sunt convins ca o sa aveti succs,va preocupa si stapaniti aceste probleme.
  Este mult mai bine asa.Altfel pierdeti din credibilitate si sunt sigur ca dv cunoasteti zicala:.
  Si eu apreciez comentarile dv.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Vineri, 13 Iulie 2012 09:05
  Am fost ieri in valtoarea acestei laudabile actiuni.Implicarea Guvernului prin tinerii reprezentanti(secretar de stat din ministerul Agriculturii si directorul general ANIF) ,in a caror tinerete si dorinta de rezolvarea a problemelor analizate impreuna cu prefectul sper si cred sincer.
  Dar cea urmat dupa aceea m-a facut sa ma rusinez.S-a inagurat ce...?Pornirea colosului -statia de repompare-SRP 1 Vanatori, statie ce functioneaza de cateva saptamani.Ce s-a predat ? Bucuros din caleafara Zamfi,directorul ANIF Galati, a aruncat cartoful fierbinte din mana lui in bratele lui Barceanu.Bucuros tare Zamfir, asta ,a mai bifat ,inca ,o mare realizare scapand de o alta responsabilitate, o sa ramana director peste nimic.Transformandu-si somnul insusi intr-un sever examen.Intreaga lui lucrare nemai avandu-si obiect. A intrat nepregatit si obosit la minte in aceasta activitate si acum mimeaza implicarea ca sa se odihneasca sa mai reziste ceva vreme. S-a facut o demonstratie costisitoare si inutila pe cheltuiala cui? S-a " inagurat " un obiectiv plin de praf si coplesit de panze de paianjeni .O multime de "tehnici " sfatuitori, abia s-a gasit cine sa puna meseria in practica- un


  inginer, priceput, de altfel,cu simtul masurii si inteligenta de a-si respecta meseria, promotia anilor "80,trimis in somaj de Zamfir pentru aceste deprinderi ,raritati astazi la ANIFul lui ,unde deprofesionalizarea,politizarea excesiva ramasa din anii trecuti,nepriceperea si lipsa de raspundere este ingrijoratoare.
  In locul acestei " demonstratii practice" despre IRIGATII in plina seceta coplesitoare asi fi preferat o analiza dura, dar sincera a starii de la ANIF in relatia cu fermierii si sa nu mai asistam la compromisuri si complicitati jenante,negandu-si fiecare individualitatea si responsabilitatea .M-am straduit sa asist ieri la un act greoi si nefiresc lucru ce se facea firesc si simplu cu ani in urma.Uimirea asta in fata normalitatii,este pentru noi,in acest moment,adevarata problema.Nu relizam ca falsitatea in cuvinte si mimarile de derutare fata de realitate nu sunt mai putin rele decat falsitatea in actiuni practice necesare.

  S-a predat.Bine.Dar cum va fi de acum si pana mai tarziu?Nu tinem cont de trecut nu gandim la viitor iar clipa prezenta hohotestesi si ne joaca barbara in picioare.Nu mai e loc sa aruncam gunoiul desi campu-ntreg e un pustiu.Iar saracia cunoaste o expansiune fara precedent.Ma intreb si intreb ce va urma?
  Eu nu vorbesc decat ce mi se-ntampla,din auzite nu retin nimic.
  Nu ascund ca m-am si bucurat ,cum spuneam, de preocuparea de la nivel inalt pana la prefect pentru activitatea de IRIGATII de aici,de la Galati,Dar nu exista fericire de care sa-ti amintesti fara oarece tristete.
  Am zis ca nu seceta ne umileste ci lupta impotriva IRIGATIILOR ,lupta dusa cu succes de guvernarea trecuta care credea ca noi vom uita de seceta pentru ca desfintam sistemele de IRIGATII .Si ca IRIGATIILE vor iesi din atentia noastra numai pentru ca nu vom mai vedea rotirea aspersoarelor pe camp.
  Eu de aceea zic mereu lucrurile astea pentru ca este mai usor sa previi obiceiurile si deprinderile proaste decat sa lupti cu ele mai tarziu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 13 Iulie 2012 06:56
  Poate SPP14 ,SRP14 este undeva langa Cudalbi iar apa nu a mai ajuns acolo de vreo trei cincinale ? Ce a inaugurat domnul secretar de stat ? SRP1 Vanatori ? Pai statia a fost inaugurata in 1985 iar aproape toti cei care au construit acesta statie de pompare ,una dintre cele mai mari din tara ,sunt disparuti de mult asa cum sunt disparute CUG Iasi, fabricantul pompelor,serie unicat si UM Resita a electromotoarelor ,tot serie unicat. O fi aruncat o privire spre SRP17, statia alaturata staiei SRP1 , sa vaza un prototip al dezastrului din Campia Covurlui? Si aia ,ce guvernara pana in mai, taiau pamblici pentru 1Km de drum ,dar macar era nou ,nu o statie veche de 27 de ani .....E tare de inima secretarul de stat daca a stat in statie la pornirea pompei...si daca a avut curajul sa vaza dezastrul irigatiilor. Si cati ministri nu s-au mai perindat prin sistemul de irigatii , in ultimii 20 de ani ,au venit ,au vazut sau nu ,au plecat si nimic nu s-a schimbat...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.