Un milion de lei parcat lângă Primăria Oancea

Un milion de lei parcat lângă Primăria Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Primarul din Oancea spune că pompierii i-au cerut inclusiv sală de fitness ca să vină în comună *

    Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă susţine că într-o subunitate de pompieri militari e nevoie de condiţii normale şi în nici un caz de lux


În cadrul unui proiect pe care l-a câştigat pe Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale", Primăria din Oancea s-a ales şi cu o autospecială ultramodernă de pompieri. Primarul din Oancea, Victor Chiriloaie, spune că preţul maşinii ajunge la un milion de lei şi că nivelul de complexitate nu le permite angajaţilor instituţiei să o folosească la capacitate maximă.

„Pompierii mi-au cerut şi sală de fitness!”

Victor Chiriloaie afirmă că o maşină de pompieri era absolut necesară în zonă. Unei echipe de profesionişti îi ia minim 40 de minute să ajungă în Oancea, de la Pechea sau de la Târgu Bujor, iar în tot acest timp un incendiu ar putea cauza pagube serioase. „Maşina pe care am luat-o este foarte complexă şi e nevoie de profesionişti ca să o poată exploata la capacitate maximă. Poate transporta 4.000 de litri de apă şi 400 de litri de spumă, are computer de bord şi alte dotări de care cel mai bine ar fi să dispună un pompier profesionist. Am considerat că este mai bine să pun maşina la dispoziţie unor astfel de oameni, astfel încât de ea să beneficieze întreaga zonă, nu doar comuna noastră cu mai puţin de 2.000 de locuitori. Oricum e păcat de ea. În câţiva ani va începe să se defecteze, mai ales dacă nu este folosită corespunzător”, declară primarul din Oancea.

Situaţii tensionate au apărut, potrivit edilului, în momentul în care au început discuţiile referitoare la modul de exploatare a maşinii. „Mi-au solicitat ca, în situaţia în care vor veni aici să folosească maşina, să le amenajez spaţii de cazare, sală de mese, grupuri sanitare separate pentru bărbaţi şi femei şi… sală de fitness. Cum să ceri sală de fitness în comuna noastră?”, se întreabă edilul.

„E nevoie de condiţii normale, nu de lux!”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, căpitanul Eugen Chiriţă, apreciază că o astfel de cerere nu a venit din partea instituţie din care face parte. „Este adevărat că primăria are două soluţii. Una dintre ele este să solicite o subunitate în zonă, care trebuie într-adevăr amenajată cu spaţiile absolut necesare: sală de mese, locuri pentru dormit, grupuri sanitare etc. De vreme ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu are sală de fitness nici la sediul central, cum o să ceară cineva o astfel de facilitate la Oancea? Mai există şi o a doua soluţie: maşina poate merge la o altă unitate deja înfiinţată”, apreciază Eugen Chiriţă.

Citit 2740 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.