S-a irigat puţin, în septembrie
Foto: Foto: Vasile Caburgan

S-a irigat puţin, în septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suprafeţele pe care s-au aplicat udări, în ultima săptămână, sunt restrânse, potrivit raportului Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Astfel, dacă până la începutul săptămânii trecute se irigaseră, la nivel de judeţ, 33.262 de hectare, până luni se udaseră doar 77 de hectare în plus. Suprafaţa totală irigată a ajuns astfel la 33.339 de hectare, iar judeţul nostru se situează pe locul trei în topul celor mai mari consumatori de apă din ţară. Mai mult decât gălăţenii au udat doar brăilenii şi ialomiţenii. Pentru suprafaţa irigată în ultima săptămână, filiala gălăţeană a ANIF a asigurat livrarea a 49.000 de metri cubi de apă.


Citit 2482 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 18:48

12 comentarii

 • postat de Fosta Colega pentru Zamfir
  Vineri, 14 Septembrie 2012 10:51
  ZAMFIR -FOST COLEG cum isi zice el nu are nu a avut niciodata un gram de bun-simt in el este de o nesimtire de neinchipuit.A stat TREI ani director si a bagat frica in subalternii sai prin furturile pe care le facea,pentru ca ii obliga sa semneze pentru lucrare nefacute .Au furat sume de bani colosale cu CHIRITA prin firma SCAVI sau cu OANCEA la care au pus botul ca complici ing DOGARU ,LEFTER si ROMAN ( cu fata angajata la firma lui CHIRITA ,SCAVI) pe care i-a pastrat langa el si dupa reorganizare pentru a continua aceste manevre.Chirita si Oancea i-a facut casa din temelie lui Zamfir Le-au cumparat masini lui Lefter si Roman si multe altele si acuma are mancarici la limba.Curduman i-a atras atentia si nu a vrut sai gireza aceste furtisaguri pe fata si l-a dat afara. Cu Stroila a fost la fel.Asta nu avrut in nicun chip sa participe sau sa fie implicat in afaceri deastea .Nu le semna facturi si nici receptiile de ii infuria pana la nebunie si l-au dat si pe el afara.Si acum zice ca este cel mai prost inginer de la ANIF.Manaca c....t cu ambele maini.
  Nu am mai scris pana acuma dar de astazi o sa comentez despre tot ce zice Zamfir ca este prea de tot.
  Ma semnez si eu ca el O fosta Colega.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost coleg ANIF
  Marți, 11 Septembrie 2012 23:55
  Foarte bun comentariul Dl.ing SANDU CEL CE-SI DESFASUARA ACTIVITATEA LA BRAILA , referitor la ANIF GALATI SI mai ales in IMB .L-as ruga pe dl. ing .sa prezinte cum se desfasuara activitatea de irigatii in IMB.dotarile de care dispun -prin investitii PROPRII ale OUAI sau FOUAI -UL condus de Dl. CULITA TARATA si/sau Dl. Buzdugan -modul cum i-si achita datoriile catre ANIF BRAILA -daca au-de cate echipamente de udare dispun ????. Dl.ing BARCEANU PETRU -actualul director ANIF GALATI nu a procedat la fel la FOUAI C. COVURLUI unde este "presedinte"" exploateaza o suprafata de peste 70.000 hectare amenajate pt. irigatii -suprafata mai mare decat cea din IMB - si nu iriga DELOC .Aici este problema . DE CE NU IRIGA ? Specialistul STROILA M. bata campii ,el traieste in lumea lui poate are dreptate ,dar ceea ce afirma - de fapt el nu propune NIMIC CONCRET el doar critica faptul ca nu se iriga el nu are habar nici acum ca cei ce AR TREBUI SA IRIGE ,SUNT DOAR FERMIERII deoarece ei detin TOTUL- sup. amenajata.pentru irigatii statiile de pompare., statii de baza dar trebuie sa achite c/v apei la Apele Romane , curentul electric ,si c/v reparatiilor.Ceea ce NU fac in acest moment. Apropo dl ing , stroila mihai NU este DOCTOR in imbunatatiri funciare neavand NICI o realizare in acest domenui.Poate la LITERATURA deoarece povesteste bine , la fel ca si alt postac "Fermier batran - ing .IONESCU-BRATES cel ce stie multe dar nu iriga "deoarece AZI in ROMANIA NU SE POATE IRIGA FARA SA PLATESTI asa cum fac si cei di IMB. si alti fermieri-cei ce au irighat peste 30.000 hectare-in Jud Galati.Sa auzim numai de bine
  0
  0
  Raportează
 • postat de L.Sandu
  Marți, 11 Septembrie 2012 15:19
  Ma numesc SANDU , inginer,absolvent al Fac de CH- specializarea IMBUNATATIRI FUNCIARE -Iasi.Am lucrat aproape 10 ani la IEELIF-Galati,in prezent lucrez in I.M a BRAILEI :perla agriculturii romanesti, loc unde tehnologia agriculturii irigate ar trebuii sa fie un model pentru intreaga tara.
  Este tarziu nu stiu daca mai citeste cineva acest comentariu dar scriu din doua motive:
  1. Pentru al felicita sincer pe inginerul STROILA MIHAI pentru mesajul de ZIUA LUCRATORIROR din IF,de ai multumii pentru urari si a fi alaturi de el acum cand cariera lui profesionala este in impas.
  Este intr-o situatie pe care nu o merita.Lupta si se zbate din rasputeri ca IMBUNATATIRILE FUNCIARE ,irigatiile in special sa devina ce au fost odata factor principal de siguranta ,stabilitate si marire a productiilor agricole asa cu este in IMB.Ne intalnim des in ultimul timp caci avem preocupari comune : modificarea legislatiei de IF.marirea nr de lucratori si adevarati profesionisti-specialisti pentru sectorul de IF,programul- strategie antiseceta, programul de infintare a perdelelor silvice,Masura 125 pentru IF si Irigati s.a.
  El este motorul acestor actiuni dar nu este singurul are sprijinul IMB a celor din sudul OLTENIEI si IALOMITA si siguri ca impreuna vom reusi.Ma mir si sunt neplacut surprins ca nu are sprijinitori din GALATI unde citesc ca este ponegrit de unii fara identitate. Eu garantez pentru el ca este un SPECIALIST ADEVARAT.A demonstrat acest lucru prin tot ce face pentru sec de IF. S-a vazut asta la Ministerul Agriculturii si la Min Mediului la Academia de Stiinte Agricole , la ISPIF ,la intalnirile si sarbatorile agricoli de aici din IMB,la Fundulea sau Baneas si mai recent la Giurgiu cu o interventie deosebit de critica fata de cei responsabili cu distrugerea Sistemului de irigatii si fata de cei care amana neimplicarea in refecerea infrastructurii de irigatii actuala. A fost ascultat intr-o liniste totala, a fost aplaudat indelung de participanti si toti l-au felicitat pentru cele supse cu curaj si implicare Dupa care a fost invitat si s-a intretinut cu Dl ministru.Acesta este realitatea.Credeti-ma!
  2. In ziarul "VL" de astazi dl ziarist Gabriel Kolbay scrie un articolas fara cap si fara coada despre MASURA 125
  Aceasta actiune nu este actiune de trecut la eccetera. este o actiune care trebuie tratata cu toata seriozitatea si un profesionalism desavarsit. sunt probleme strict de specialitate,nu mai merge cu minciuni sau cu "documentatii "copiate de nu stiu unde si aruncate asa in doi peri si apoi sa ne plangem ca ne-a fost iar respins programul de finantare.Incercati si faceti mai mult domnilor ziaristi prin documentare de la specialisti-profesionisti,publicare prin dezbateri si mese rotunde etc.
  FAC SI EU INVITATIA LA UNITATE SI LA IMBINAREA COLEGIALA A INTREGII FORTE UMANE DIN SECTORUL DE IMBUNATATIRI FUNCIARE CU SCOPUL DE REFACERE SI DEZVOLTARE AL ACESTUI SECTOR SPRE BINELE ECONOMIEI SI AGRICULTURII ROMANESTI.
  Cu bine ,ing Sandu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ing. Constantinescu
  Luni, 10 Septembrie 2012 20:32
  Cand se scrie despre irigatii si ANIF apare automat doua nume:BARCEANU actualul director numit de PSD ca om fara pregatire de specialitate dar un bun practician si al doilea ZAMFIR fostul director numit si el politic de PDL care nu a facut nimic serios ca director ba trag concluzia eu ca a facut multe matrapalzicuri.Primul izolat de gasca de partid a celui de al doilea care a ramas inca pe pozite cu speranta ca va veni la conducere cel de ai doilea ZAMFIR preferatul lor priceput la matrapalzicuri si hotii PDListe.
  Si mai apare un altul STROILA am retinut inginer doctor in irigatii cu multa experienta si cu pregatire profesionala de specialitate,cu multe iesiri in afara pentru documentare si interes profesional. Are un limbaj elevat tehnic ingineresc, cu idei constructive si uneori critice referitoare la irigati si am mai vazut si despre mediu si imbunatatiri funciare.Contestat de unl-doi colegi ( nu am inteles bine daca nu este acuma chiar somer ) laudat , apreciat si respectat de foarte multi comentatori- postaci.
  Dar cert ca la ANIF treaba nu merge deloc bine.Cine ii indeamna la dezbinare la ura oarba neproductiva.Nu se gaseste unul priceput si autoritar,necontestat profesional sa stranga randurile si sa se apuce de treaba.USL sunteti la guvernare faceti ordine cat mai repede si la ANIF. Nu ma indoiesc ,aveti cativa omeni in randurile voastre capabili sa faca ordine si aici.Seceta este cat carul si nu se vede ncio irigare pe nicaeri.
  Si apoi nu se stie ce este ANIF_UL cu ce se ocupa cu adevarat, ce responsabilitati si obligatii are. ce planuri si programe are etc.
  Asta ar trebui sa faca presa locala,.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ovi
  Luni, 10 Septembrie 2012 16:29
  Dl KOLBAY nu vrei sa scri corect despre irigatii.Si astazi faci aceiasi gresala cu suprafata irigata si suprafata udata. O sa ajungi sa scri ca s-a irigat o suprafata mai mare decat suprafata amenajata pentru irigatii din judeti.Vad ca te apara in prostie chiar un specialist de la ANIF. Atata ii duce pe ei capul.Dar pe tine? De ce nu inveti de la cei care stiu.Au ramas putini cei care intradevar mai stiu cate ceva despre irigatii.Dar intreaba-i,incearca ca nu-ti pierzi nasul.Vei fii ajutat si-ti va fii mai usor in activitatea ta pe viitor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de e.rotaru
  Luni, 10 Septembrie 2012 16:04
  ma indoctrinatule nenorocit- fost coleg pentru toti specialisti- tu coleg cu mine ma idiotule ca nu te mai suport cu porcariile si mitocaniile tale. eu lucrez de 30 de ani in specialitatea imbunatatiri funciare tu ce mama dracului ai facut ma cap sec, tu ce studii ai ma tampitule,
  tu compari pe STROILA cu valerica galbenu subinginer care nu a facut nimic in profesia sa, sau cu roman cu scoala medie de topometri lingau si slugoi renumit. a avut noroc orb cu chicos care la scos si pe el un pic in lume.
  spui tu de Stroila ca nu a luat concursul de INSPECTOR DE SPECIALITATE nu iti este rusine ma pacatosule. EL a castigat acel concurs ca afost singur pe loc ,ca celorlalti le-a fost frica sa candideze cu EL a luat nesimtitule concursul dar a fost inlocuit cu specialistul tau de nivel national tehnician in topografie din gasca PDL, nu face pe prostu ca nu sti ,preferat de zamfir sa faca pe mai departe magariile si hotiile cu bani publici pe care le -a facut la lucrarile de la sivita sau de pe dig de unde au furat cat au putut si de unde au dat si cotizatia la PDL.de astea trebuie sa scrie kolbay.
  tu nemernicule citesti ce scrie STROILA,scrie numai de bine despre noi si despre activitatea asta nenorocita de astazi a noastra. se straduieste si el ca treburile sa se indrepte. ai citit ce zice astazi de ziua noastra a lucratorilor din imbunatatiri funciare .tu ce faci ma neam prost cum de te mai suporta pamantul asta fara apa.meriti o salva de scarba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Agronom Batran
  Luni, 10 Septembrie 2012 12:19
  Mai Fost coleg-pentru toti specialistii

  Sa-ti fie Rusine,ar trebuii sa-ti crape obrazul de rusine cum ne crapa noua pamantul de seceta.Citesc si eu ce se scrie despre sat si agricultura ca asta este pregatirea mea.Se scriu lucruri interesante .pertinente si am vazut dezbatute si probleme tehnice importante .Dar tu prin ce scri prea iti dai arama pe fata,prea dai dovada de nesimtire versi din tine venin si rautate.Comentariile tale sunt numai atacuri la persoana,trivialitati,jigniri si calomii.

  Iti aperi colegii din interes .Scuzi activitatea ANIF-lui unde cred ca lucrezi si tu unitate fara obiectul muncii, fara identitate care nu stie pe ce lume traieste.

  Arunci niste nume de specialisti cunoscuti la nivel national,tu baiete esti intreg la minte.Eu lucrez de 40 de ani la Galati numai in agricultura si in afara de dl Lefter nu am auzit de niciunul dintre ei.Sunt specialisti PDL-ului am aflat si noi treaba asta din primavara si daca reprezinti colegii ANIF te sfatuiesc sa nu invrajbesti si sa atati spiritele intre noi, intre ANIF si producatorii agricoli ca o sa fie de rau.

  Vorbesti tot timpul sub acoperire fara curaj urat si calomios despre domnii Barceanu si Stroila.Ii cunosc pe amandoi ca oameni deosebiti:dl Barceanu agricultor cunoscut in judet cu rezultate bune si cu initiative pentru organizarea irigatiilor.Pe dl Stroila il cunosc de 30 de ani ca om ca SPECIALIST, si o spun cu litere mari,nu ca tine in deradere si bascalie ridicola.El se confunda cu irigatiile si se zbate cum poate el pentru ca acestea sa mearga bine si cu folos si in Galati.

  Baiete acum cateva zile am fost si am stat langa el , la Ministerul Agriculturii,am fost martor si l-am sustinut vazandu l cu cat curaj,determinare si hotarare v-a sustinut cauza voastra a celor de la ANIF in fata MINISTRULUI AGRICULTURII.Toate cele sustinute de el au fost documentate tehnic si profesionist ca un adevarat specialist.Si toti i-au dat dreptate inclusiv dl Ministru.A sustinut printre multe altele ca activitatea asta a voastra de irigatii si imbunatatiri fun sa fie facuta numai de oameni din sistemul vostru iar specialisti sa fie numai cei cu pregatire de imbunatatiri funciare, a ridicat problema ca la concursul de care tu vorbesti sa participe numai ingineri de IF si cu vechime de peste 15 ani. Si a mai facut de mai multe ori actiuni de acest fel toate numai si numai pentru a arata importanta irigatiilor pentru agricultura si decesitatea reorganizarii activitatii voastre de if. Cati fac asa ca el?Iar tu in nesimtirea ta il denigrezi fara s-ati dai seama de raul pe care il faci ANIF-ului ca institutie.Va puneti poalele in cap sa va aparati de tantari Bratesului si nu mai putati vedea realitatea.

  Priviti lucrurile realist si apucati va baiete de treaba iar la specialistii aia cunoscuti la nivel national mai verificale realizarile fani-le si noua cunoscute si prezinta i si noua producatorilor agricoli poate facem si noi cu ajutorul lor peste4000kg/ha ce minciuni tragi tu baiete.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost coleg-pentru toti specialistii
  Luni, 10 Septembrie 2012 01:03
  Dupa o perioada de timp a inviat "MARELE SPECIALIST "in I.F. stroila mihai-de altfel cel mai prost pregatit inginer in domeniu care a lucrat la ANIF.RAIF,
  . SCELIF...... GALATI in ultimii 30 de ani-singurul candidat ce nu afost in stare sa promoveze examenul pt ocuparea functiei de inspector.In ultimul comentariu ne povesteste, ca, el ,mare specialist -absolvent al unei facultati -ce o fi facut 5 (cinci )- a citat din"" memorie" IRIGAREA ESTE SUMA UDARILOR PE "ACEEASI SUPRAFATA " INTR-O CAMPANIE DE IRIGATII ,Acelasi lucru pe care l-a afirmat si Dl. KOLBAY.Acelasi Stroila este nedumerit de unde are redactorul aceste date ??||.Nu are decat sa consulte site-ul ANIF-ului ,unde nu ai nevoie de 5 ani de facultate ca sa citesti tabele centralizatoare.
  DL.ing. STROILA MIHAI poate sa-si demonstreze capacitatea ,si valoarea participand la concursul pentru ocuparea postului de DIRECTOR de Filiala ANIF GALATI ce se v-a desfasura la BUCURESTI pe data de 01-10-2012.Atunci sa vezi confruntare ,intre un "specialist" STROILA MIHAIsi un CARUTAS , BARCEANU PETRU-in com.SCHELA toata lumea stie ca BARCEANU PETRU cara lapte cu caruta la CAP pe vremea lui BOTEZATU-D-zeu sa-l odihneasca .Culmea ar fi sa castige actualul director BARCEANU PETRU care pana acum inca nu a invatat unde este avalul si amontele la SRP 1 VANATORI.Bibliografia ce trebuie studiata ,ceva simplu pt. "SPECIALISTUL " se gaseste afisata pe site-ul ANIF-ului si nu contine decat 56 acte mormative si legi
  Dle .STROILA M FOUAI si OUAI-urile au primit de la ANIF cu titlu gratuit pentru a le exploata, toata suprafata amenajata cu lucrari pentru irigatii ,din domeniul public al statului-inclusiv statiile de punere sub presiune ,si statiile de baza ,-care inainte sa fie predate au fost modernizate-suprafata cea mai mare, peste 70000 hectare, fiind detinuta de FOUAI CAMPIA COVURLUI al carei presedinte este-a fost ??- Dl director actual al ANIF GALATI
  In aceste conditii suprafata irigata depinde doar de dorinta fermierilor de a iriga domnilor I,ION,( GRIG) ,PRIMARUL JUNIORUL, OVI , Fermierul etc..Cei ce au irigat au cheltuit, dar au obtinut recolte de peste 4000 KG. grau la ha,fata de cei ce au asteptat sa ploua ,care au obtinut sub 1000 KG. grau / ha
  Acum la ANIF lucreaza specialisti, recunoscutisiI la nivel national,care au o vechime in specialitate de peste 30 ani sefi de servicii .tehnic ,exploatare ing,DOGARU S, ing.MANEA G. ing.LEFTER G,ing.GALBEN V. ec.SUMURDUC I.ing.ROMAN G. care ocupa aceste functii de multa vreme ,nu au fost promova-ti de fostul director ing ,Zamfir A de altfel absolvent al facultatii de constructii hidrotehnice- ci au fost mentinuti in functii datorita capacitatii lor ,nu apartenentei politice,asa cum se insinueaza. Pentru a clarifica toate aceste aspecte dl-e KOLBAY mergeti la ANIF Galati realizati un interviu cu Dl.Director BARCEANU PETRU-poate aflam si noi ce studii are,cand a absolvit liceul ,facultatea- ce specialitate-??? si ce il recomanda sa fie director la ANIF deoarece stim bine ce lucrat la asociatia ALBINA si la S.C.Buldoscav -obiect de activitate- CRESTEREA CAPRELOR conform R.C.Sa auzim numai de bine ,dar cu asemenea SPECIALISTI vai de agricultura -irigatiile-noastra
  0
  0
  Raportează
 • postat de fost coleg
  Duminică, 09 Septembrie 2012 15:56
  Ce poza reusita. Nu este de la Schela -ALBINA de pe vremea cand BARCEANU destoinic carutasi se avea bara bara cu STROILA inspector zonal parat si furau apa din Sifonul LOZOVA sa irige fara comanda si factura lucerna si porumbul ,fapta musamalizata ramasa in paguba statului.Iata cine conduce ANIF.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ovi Fermierul , agronom
  Duminică, 09 Septembrie 2012 15:33
  Ce face Kolbay ? Ia date de la ANIF si le publica fara sa se documenteze.Ce presa este asta?
  Ce face ANIFul raporteaza date false,cum altfel daca de cand a incoltit iarba nici un angajat nu a mai iesit pe camp.Cu ce se ocupa numai ei stiu.Treaba nu fac, carte nu stiu.Nu stiu care este diferenta intre norma de irigaii si norma de udare,aceste elemente ale irigatiilor se invata in anul II la Agronomie.Asa calculeaza volumul de apa ce il factureaza dublu facand irigatiile insuportabile financiar.
  Astazi la ANIF nu ai cu cine discuta,cine sa-ti dea o informatie sau o explicati. nu mai vorbesc de o consultare sau colaborare.Acolo sunt doua tabere ce se feresc una de alta se suspecteaza reciproc se parasc pe rand la partidele lor.Este tabara pro Barceanu mai mica si nesigura si tabara pro Zamfir majoritara si mai galagioasa si siguri ca fostul Director va fi repus pe functie.Habar au pe ce lume traiesc si ce trebuie sa faca, ce le pasa lor de seceta,de irigatii sau de desecare.Pe ei cei de la ANIF nu-i intereseaza de seceta,nu isi cunosc responsabilitatile,privesc pasiv faptul ca nu se poat insamanta rapita si paioasele.
  Despre asta trebuie sa scrie KOLBAY .Sa intrebe de ce este starea asta la ANIF pe Prefect,pe Dir DIR AGRICOLE,pe Dir ANIF pe reprezentantii Org si Fed pt Irigatii.Se vede de la moldoveni ca nu stiu pe ce lume traiesc.Nu stiu ca au si ei o Zi a lor a astora care lucreaza in If. Noroc cu Stroila ca le mai aduce aminte obligatiile si responsabilitatile ce le au si le mai da peste nas din cand in cand poate s-or trezii si ei odata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAI M MIHAIL din Braila
  Duminică, 09 Septembrie 2012 00:03
  Buna revenire DOMNULE STROILA,inginer de imbunatatiri funciare,v-am simtit lipsa sincer va spun.
  De departe se vede dragostea si respectul pentru profesia ce o practicati si aprecierea ce o dati vechilor si actualilor colegi din sectorul de IF.
  Simt dispretul( si ma alatur si eu) pe care il avati fata de cei intrati in acest sector pe usa din dos sustinuti politic in prostia lor # venetici # cum le zici dumneata.
  Faceti in stilul ce va personalizeaza o analiza pertinenta trist de ceea ce se intampla cu lucrarile de IF si de asa zisii lucratori si ingineri din acest sector dar apreciez ca aveti sperante pentru viitorul apropriat.
  Inteleg si supararea ce o aveti pe justitie,am vazut astazi.Capul sus si mergeti mai departe,vin si vremurile bune!
  Cu respect si apreciere, MIHAI MIHAIL,Braila
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA-inginer cu specializarea IMBUNATATIRI FUNCIARE
  Sâmbătă, 08 Septembrie 2012 19:46
  Dl Kolbay,in articolele astea informative mici si seci va scapa de fiecare data cate o eroare.Astazi scrieti ca s-au irigat 33 339 ha.S-au udat intradevar 33 339 ha.De irigat s-au irigat doar putin peste 9 000 ha.Irigarea este suma udarilor pe aceeasi suprafata intr-o campanie de irigatii.La multe culturi (legume,lucerna,porumb ) se aplica intr-o campanie 2-3 sau mai multe udari pe aceeasi suprafata.Cine va da aceste informatii nu au astfel de elementare cunostinte ,nu sunt de specialitate,nu au absolvit ce CINCI ani ai FACULTATII de IMBUNATATIRI FUNCIARE.

  Imbucurator este faptul ca astazi -8 septembrie de ZIUA LUCRATORILOR DIN IMBUNATATIRI FUNCIARE- sunteti singurul care scriti despre IRIGATII,despre IMBUNATATIRI FUNCIARE.Zi stabilita prin Ordin de A.SALIGNY in urma cu 100 de ani pentru 15 august, schimbata -din interese lipsite de generozitate si de minim respect pentru inaintasii deschizatori de cale pentru acest sector-de venetcii din aceasta activitate,acum doi ani pentru 8 septembrie.
  Atata de mult s-a pervertit aceasta activitate in ultimi ani si atata de mult s-a deprofesionalizat ,fiind capusata de venetici, incat a devenit o structura de ocara a agriculturii romanesti.Multi,din pacate foarte multi, care lucreaza in acest sector,sunt straini de aceasta activitate,nu au nimic in comun cu istoria ,cu traditia si cu relizarile lucratorilor de IF.
  Romania se lauda-si pe buna dreptate-ca fiind una dintre tarile cu cele mai vaste lucrari de IMBUNATATIRI FUNCIARE din lume.Cu oameni priceputi (muncitori. maistri si ingineri) devotati meseriei si pregatiti profesional s-au construit adevarate citadele hidroameliorative-bastion al unei actiuni importante si de mari proportii pentru agricultura noastra-panaceu pentru suferintele pamantului.Dar este jalnic sa aratam ce s-a ales din aceste lucrari, care ne-au costat peste 20 de miliarde de $.Ce s-a intamplat cu acest sector reprezinta o rusine, un vot de blam pentru mai marii diriguitori din ultimi ani ,dar si pentru noi cei ce am lucrat in acest sector zeci si zeci de ani .Pentru ca am pierdut sensul cuvintelor "verticalitate" ,"demnitate" ,dar si "curaj" , "solidaritate " si "militare profesionala".Pentru ca multi dintre noi ,si aici zic in limba romana, c e i c u p u t i n a c a r t e, c e i c u s t u d i i s u p e r i o a r e d e s p e c i a l i t a t e , p r o f e s i o n i s t i i suntem slabi si tematori. comozi.La noi ,si nu numai,cine crede in legea "omul potrivit la locul potrivit", in specialist si-n rolul sau,in corectitudine e luat in ras de cei "mari si tari " sau,in cel mai bun caz,e privit cu compasiune de altii care inaintea lui au simtit dezgustul mizeriei morale ce,pe zi ce trece, invadeaza din ce in ce mai mult si, colegi de munca pana mai ieri.In ultima vreme nu a mai contat pentru noi,LUCRATORII DIN IMBUNATATIRI FUNCIARE,luciditatea,dreapta judecata,adevarul sau dreptatea, atata vreme cat ele nu serveau interesele celor cu putere de decizie,care dispuneau de destinele celor condusi,considerati drept masa de sacrificiu cand e vorba de salvat ceea ce altii,din interase meschine si straini de activitate, au distrus cu buna stiinta.Se moare cu dreptatea de gat,cu adevarul in brate si sub zambetul dulce-ironic al celor cu strambatatea deciziilor.
  Dar cred si am sperante ca pentru schimbare, pentru un nou inceput in acest sector este De aceia ,in ultumile zile,imi vine in mod obsesiv in minte , ca vechi inginer in aceasta specialitate, invocarea Sf.Francisc D"Assisi:"DUMNEZEUL meu,da-mi pace sufleteasca pentru a accepta ceea ce nu pot schimba,curajul de a schimba ceea ce pot si intelepciunea de a cunoaste deosebirea dintre ele...".
  nevoie si de implicare politica,si aceasta implicare a inceput sa apara.
  Este vointa politica pentru schimbarea legislatiei a ONG 82/2011 care a destructurat grav activitatea de IMBUNATATIRI FUNCIARE cu implicarea iresponsabila a guvernului BOC,cu implicarea din interes meschin a lui Tabara.
  Este vointa politica pentru O LEGE DE INFIERE A UNUI COPIL ORFAN; IMBUNATATIRILE FUNCIARE.Slava domnului ca ne-a fost dat sa auzim,din nou, acest adevar.
  Gandul meu a fost numai atat : nu sa va arat cum stam cu lucrarile de IMBUNATATIRI FUNCIARE si importanta lor pentru economia tari,de ZIUA LUCRATORILOR DIN ACEST SECTOR,caci este practic cu neputinta,ci numai sa va indemn sa realizati singuri realitatea.Caci cand n-ai realitatea te multumesti si cu umbre,dar cand ai astfel de realizari cu oameni deosebiti,putini cati mai sunt,langa tine sau imprejurul tau, ce faci cu ele?
  LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI LUCRATORI AI SECTORULUI DE IMBUNATATIRI FUNCIARE !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.