Camera Agricolă va veni în sprijinul fermierilor

Camera Agricolă va veni în sprijinul fermierilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Agricolă Judeţeană Galaţi va fi o instituţie de interes public, înfiinţară cu scopul de a-i sprijini pe agricultorii autohtoni. Personalul Camerei va asigura asistenţă juridică şi consultanţă pentru fermieri, dar şi intermedierea relaţiilor cu autorităţile locale şi centrale. Camera Agricolă va avea 25 de membri, specialişti cu experienţă în domenii variate, care să poată asigura asistenţă în toate ramurile agriculturii.

Până la acest moment, s-a constituit comitetul de iniţiativă, din care fac parte directorul-executiv al Direcţiei Pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), Profira Onode, un reprezentat al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic, un reprezentat al Prefecturii şi opt reprezentanţi ai asociaţiilor de producători. La scrutinul care se va desfăşura în vederea organizării Camerei Agricole sunt aşteptaţi circa 24.000 de fermieri din întreg judeţul, care îşi vor putea exprima opţiunea în una dintre cele 60 de secţii de votare care urmează să se înfiinţeze. Se lucrează acum la validarea listelor cu votaţi, DADR atribuţii şi în organizarea scrutinului şi în monitorizarea procesului de votare.

„După ce Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aproba un buget, vom avea sarcina de a verifica buletinele de vot, de a multiplica ştampilele, de a distribui listele şi de a supraveghea alegerile. Data limită de depunere a candidaturile este 26 septembrie, iar termenul limită până la care trebuie să se organizeze alegerile este 21 octombrie. Până la acest moment, s-au depus 17 liste pe care sunt înscrişi 48 de candidaţi”, a precizat directorul-executiv al DADR, Profira Onode.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice (A.P.C.P.T.) Galaţi, Petre Grigore, procesul de organizare a Camerei Agricole a fost amânat în mod nejustificat, întrucât atât fermierii cât şi reprezentanţii locali din agricultură erau pregătiţi de mai multă vreme să facă acest pas înainte.

Citit 2181 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.