Mătcaşii vor să dea anual 5.000 de tiruri cu roşii în Anglia

Mătcaşii vor să dea anual 5.000 de tiruri cu roşii în Anglia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii nu produc, momentan, cantitatea pe care o cer englezii


Mătcaşii vor încerca să producă anual, din 2013, peste 100.000 de tone de roşii, pe care să le exporte în Marea Britanie. Vânzarea ar urma să se facă în baza unui contract de livrare de durată.

„Avem chiar acum, în Matca, delegaţia companiei din Anglia. Ei îşi doresc un contract stabil de livrare pentru o cantitate anuală de 100.000 de tone, timp de 10 ani. Vorbim despre o cantitate care trebuie transportată cu 50 de tiruri. Contractul este destinat a fi încheiat între Asociaţia Legume-Fructe şi companie. Nu s-a discutat încă preţul la care se vor livra roşiile, iar reprezentanţii englezilor verifică acum modul în care producem şi depozităm roşiile”, a precizat preşedintele Asociaţiei Legume-Fructe din Matca, Mircea Croitoru.

În acest an, mătcaşii nu au produs o cantitate atât de mare de tomate. „Din cauza faptului că această cultură n-a mai fost rentabilă, în ultimii ani, pe piaţa internă, mulţi fermieri au renunţat la ea. Acum încercăm să îi convingem să nu mai cultivăm atât de mult ardei gras sau să mai renunţăm la culturile de vânătă şi să revenim la tomate. Dacă acest contract se va încheia, va fi un mare pas înainte. Sistemul de acum, cel în care producătorul îşi vinde marfa în afara unui sistem organizat, nu va mai funcţional mult timp şi trebuie să fim pregătiţi pentru ceea ce ne va aduce viitorul”, a mai spus Mircea Croitoru.

Citit 2423 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.