Detaşări sau schimbări politice la Direcţia Agricolă?

Detaşări sau schimbări politice la Direcţia Agricolă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu era suficient că anul agricol 2012 a fost foarte slab, iar fermierii se luptă, în continuare, cu seceta şi în campaniile de toamnă! Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a venit cu o măsură care să dea peste cap şi funcţionarea instituţiilor locale din agricultură. Şefii Direcţiilor Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) primesc ordine de detaşare în judeţe aflate la mare distanţă de reşedinţa de domiciliu. Evident, detaşările sunt greu sau chiar imposibil de acceptat.

„Eu am primit un ordin de detaşare potrivit căruia ar trebui să plec la DADR Mureş, timp de patru luni. La Galaţi ar urma să vină directorul de la DADR Gorj (Ionel Popescu - n.r.), care se află în acest moment în concediu medical şi nu ne-a confirmat încă oficial că va veni la Galaţi. Eu am refuzat în scris detaşarea la Mureş, din cauza faptului că am probleme personale, soţul meu fiind bolnav, şi nu pot părăsi localitatea. Vom vedea ce hotărăşte Ministerul Agriculturii în continuare”, a precizat directorul-executiv al DADR, Profira Onode. Nimeni nu spune, deocamdată, ce posturi vor mai putea ocupa directorii-executivi care refuză detaşările.

Biroul de Presă al MADR a evitat să dea un răspuns imediat în această chestiune. În aceste condiţii, oricât de mult ne-ar plăcea să credem că MADR a recurs la aceste detaşări de directori din motive legate de eficientizarea administraţiei locale în agricultură, ni se pare mai degrabă că, la conducerea DADR-urilor, bate vânt de schimbări pe criterii strict politice.

Citit 4859 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.