Nu s-a udat în octombrie, potrivit Îmbunătăţirilor Funciare

Nu s-a udat în octombrie, potrivit Îmbunătăţirilor Funciare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cursul săptămânii trecute, fermierii gălăţeni nu şi-au udat câmpurile cu apă livrată prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Astfel, suprafaţa pe care s-a udat (o singură dată sau de mai multe ori, suprafaţa raportându-se din nou la fiecare udare) este, la nivel de judeţ, de 38.725 hectare. Ar mai fi putut uda fermierii care au puţuri forate şi instalaţii proprii pentru irigaţii şi care nu depind în nici un fel de filiala gălăţeană a ANIF Galaţi.

Citit 1952 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 22:37

5 comentarii

 • postat de Fermieru
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 12:49
  Cum asa ? La ultima raportare se irigase mai mult de 4000 ha si saptamana care a trecut nimic. Nu mai este nevoie de apa, a plouat suficient. Nu fratilor atunci s-a raportat asa ca pe vremea impuscatului. Minciuna ,inselatorie, hotie pe fata si nimeni nu se sesizeaza.S-au incasat niste bani de la stat necuveniti prin furt pe fata si nu actioneaza nici Ministerul Agriculturii , nici Centrala ANIF Bucuresti si nici Directia Agr. ce face doamna Profira Onode pe care toata lumea o compatimeste de mare profesionista nedreptatita sau unde este Petru Barceanu director nou la ANIF tot asa vreti sa continuati ? Ne mai revenim cu irigatiile cand o face nucul mere si rachita micsunele asa spunea Impuscatu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GRIGORE
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 00:21
  S O S IRIGATI ! ! ! Cu irigatiile este un dezastru .Eu nu stiu cu cine sa mai vorbesc .toti dau din umeri.Eu am in cultur varza si radacinoase la Vanatori si nu stiu unde sa ma mai adresez ca se usuca toate.
  Doamna Primarita de la Vanatori m-a trimis la DL Barceanu care este seful FEDERATIEI DE IRIGATI dar aici DL Iconaru a spus ca ANIF nu vor sa mai pompeze apa pe canal ca nu mai sunt cereri si asa ni se usuca culturile si ramanem datori vanduti
  Cine raspunde pentru aceasta harababura cine raspunde ca nu se mai uda nici un hectar ? S-a facut plinul pe canale asa pentru impresie si pentru fotografie. Asa nu semai poate se fura si se distruge tot .S-au privatizat toate statile de pompare si se vand la fier vechi. ANIF UNDE ESTE..............? ? ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nedelcu
  Vineri, 12 Octombrie 2012 16:06
  Cei de la ANIF nu fac nimic,nimic,nimic.Nu se baga nu se implica in nimic. Am 180de ha la Smardan pe valea Malinei si deasta primavara ma chinui sa irig si nu reusesc cu banii pe masa nu au vrut sa -mi dea apa pentru irigat.Au spus ca nu se poate ca sifonul este distrus si s-au furat toate de acolo si pe vale le trebuieste o vana si nu o au.In toamna asta am vrut sa irig lucerna si legume si m-au trimis la Schela si tot nu am primit apa ca nu mai este in sifon.
  Am fost si la Directia Agricola si tot degeaba. Bataie de joc nu alta.Cine ii tine pe aste in brate cine le da salarile daca nu fac nimic, cine.Intreb si eu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Taranul ION de la T Vladimirescu
  Vineri, 12 Octombrie 2012 15:37
  Cum sa mai irigi cu cei de la ANIF care nici nu te mai baga in seama .Spun ca irigatile nu mai sunt la ei sunt ale lui Barceanu dar el nu este director la ANIF.Au dat drumul la apa pe CMT au umplut canalul si nu ne au lasat sa irigam pamantul ca si au golit canalul de apa. Ne au luat taxa pe ha si nu am vazut strop de apa pe camp. Nu s e poate ara ce sa mai vorbim de semanat.Umplerea canalului a fost o escrocherie si o hotie ca sa isi ea ei subventii de la stat. Nu se sesizeaza nimeni. ANIF UL este o adunatura fara stapan.Eu puteam sa irig prin cadere libera dar nu mi-au dat voie. De ce?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Joi, 11 Octombrie 2012 23:29
  De necrezut: seceta ne-a parjolit toate culturile iar acuma pamantul este isca pe alocuri chiar tarana.Si noi nu am tras invataminte.Nu avem nicio reactie decat aceea de a ne plange constant de lucrurile care nu merg.De la sfarsitul verii IRIGATIILE incepuse sa se miste, cateva facilitati bine venite le facuse acceptabile din punct de vedere economic.Bineinteles respectand exploatarea complexa;hidrotehnica si cea agrotehnica.

  Agricultura este o arta pe care multi o recunosc decat atunci cand le lipseste painea.Cine are mancare, are siguranta.Iar pentru cei care o practica, agricultura este o sursa de venituri, este o afacere.Si este bine ca afacerile agricole sa se bazeze pe certitudini.Dar in agricultura singurile certitudini sunt date de aplicarea masurilor tehnologice potrivite si de tehnologia armonioasa ; "potrivite" ca situatie de moment si "armonioasa", adica masurile tehnologice din prezent trebuie sa se lege cu cele din trecut si sa le anticipeze pe cele viitoare.Simplu ! Iar noi ,parca, nu avem preocupare si experienta suficienta pentru a avertiza ratiunea si pentru a gandi cu capul limpede.Fara APA ,din PLOAIE sau din IRIGATII,nu se poate reliza nimic in agricultura.

  Sa ai totosi posibilitatea sa pompezi apa din Dunare, sa ai canalele magistrale pline cu apa, sa ai si energia electrica redusa cu 25% si sa nu beneficiezi de ele, pare de neinteles. Dar...cine stie !
  Acum erea momentul de necesitate pentru aplicarea udarilor de aprovizionare.Recomandabil ca aceasta udare sa se aplice inainte de pregatirea terenului in norme mici de 300-400 mc /ha.De asemenea in conditiile de acuma de seceta sever-accentuata se impunea, nu este tarziu,aplicarea udarilor de rasarire imediat dupa semanatul culturilor (de rapita si paioase ),in scopul umezirii patului de germinatie cu norme mici de 200-300mc/ha, care nu pot fi aplicate decat prin aspersiune.

  De aici mirarea mea ! Dar activitatea de IRIGATII se vede ,este bolnava. Si ,ingrijorator, chirurgul se lasa asteptat.
  Vai ,sarmani de noi, ca saraci la minte mai suntem!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.