Fermierii gălăţeni care cresc porci vor putea, începând de anul viitor, să îi vândă nu doar la târguri şi oboare, ci şi către abatoarele care se ocupă cu sacrificarea şi valorificarea cărnii. Porcii de carne vor trebui, însă, verificaţi de două ori, înainte de a ajunge la sacrificare. Un prim control îl va face medicul veterinar în grija căruia de află animalele crescătorului, iar pe cel de-al doilea îl va efectua veterinarul abatorului la care se va face sacrificarea. Vânzarea este posibilă în urma adoptării ordinului 67 din 16 noiembrie 2012, emis de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Condiţiile sunt destul stricte. O porcină care a trecut deja printr-un târg cu vânzare poate fi vândută către abator numai dacă proprietarul prezintă certificatul de sănătate al animalului, formularul acestuia de mişcare şi documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar. Crescătorii cu exploataţii în propria curte trebuie să prezinte certificatul de sănătate al porcinei, emis de medicul veterinar care îi poate explica proprietarului de animale cum să completeze documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar.
Din coteţe, direct la abator: Ne putem vinde porcii din gospodării Scris de Gabriel Kolbay
Gabriel Kolbay
Articole recente - Gabriel Kolbay
Ocolul ziarului în 30 de ani | Gabriel Kolbay: Oamenii care duc povestea orașului mai departe Cum s-a aprins scânteia schimbării, la Toflea Un cercetător CÂȘTIGĂ cât un paznic de noapte 300 de producători vă așteaptă la TÂRGUL DE TOAMNĂ Borş de peşte fără… borş de peşte
Mai multe din această categorie: