Lupta cu iarna, pe uliţele judeţului

Lupta cu iarna, pe uliţele judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă până şi pe arterele principale din oraşe se circulă cu dificultate, în sate şi comune situaţia ar putea fi mult mai rea. Totuşi, mulţi dintre primari - aflaţi sau nu la primul mandat - şi-au pregătit din timp utilajele de deszăpezire şi le-au pus în funcţiune de cum a început să ningă. Edilii contactaţi de noi au declarat că, deşi se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt probleme grave cauzate de blocarea traficului prin comunele şi satele pe care le administrează.

"Probleme se înregistrează pe drumul comunal 43. Avem două încărcătoare frontale care lucrează în acea zonă. De dimineaţă, autobuzul şcolar a intrat înspre satul Negrea, a luat doar 10 copii ca să îi aducă la şcoală, dar până la urmă i-a dus înapoi, pentru că nu ajunseseră cadrele didactice de la Galaţi. Aşteptăm să se liniştească vântul ca să putem începe deszăpezirea, uliţă cu uliţă. Se circulă mai greu, în condiţii de iarnă. Dar avem utilaje, material antiderapant, stoc de combustibil şi bunăvoinţă. Nu se pune problema să nu poată intra pe drumuri o ambulanţă, spre exemplu, dacă ar fi nevoie", ne-a declarat primarul comunei Schela, Maricel Petrea.

"La noi în comună nici nu se pune problema să nu se poată circula. Avem utilaje în stare bună cu care se intervine ori de câte ori este nevoie. Se poate merge pe drumuri fără nicio problemă, cel puţin în acest moment", a precizat primarul comunei Munteni, Virgil Arghire.

"Am intervenit cu două utilaje, în cursul nopţii, spre dimineaţa, iar situaţia s-a rezolvat. Nici nu pot să ţin utilajele în continuă mişcare numai ca să le dau oamenilor din comună impresia că se lucrează. Dacă mai ninge, utilajele vor ieşi din nou pe drum şi îşi vor face treaba cât este nevoie. La momentul de faţă, pot spune că în Matca se poate circula, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile", a declarat primarul comunei Matca, Nelu Costea.

Citit 1334 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.