„Vor să desfiinţeze ţăranul român!”

„Vor să desfiinţeze ţăranul român!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De acord sunt atât fermierii care trăiesc şi muncesc în mediul rural, cât şi orăşenii care fie au rude la ţară, fie află informaţiile din presă: ţăranul român nu este susţinut nici de stat, nici de Uniunea Europeană. Se dau subvenţii, adesea cu întârziere, dar mai ales în ani agricoli slabi, cum a fost cel trecut, şansele unui fermier fără prea mare cheag de a-şi menţine exploataţia agricolă pe linia de plutire sunt destul de mici. Introducerea unui nou impozit pentru persoanele fizice care produc, în agricultură, vine să întărească opiniile gălăţenilor: ţăranul e bun de pus la muncă şi de dijmuit. Şi dacă lui nu-i mai rămâne nimic, cui să-i pese?

 „Despre impozitul care se preconizează pe Ordonanţa 8 din 2013 avem o părere clară. Am făcut şi un protest pe această temă şi continuăm să nu fim de acord cu aşa ceva. În Matca sunt mulţi fermieri persoane fizice care ar fi afectate”, a declarat preşedintele Asociaţiei Legume-Fructe din Matca, Mircea Croitoru.

„Despre protestele astea am auzit şi eu. Ţăranul român nu este susţinut în nici un fel, în acest moment. Nu se vede nimic. Toată lumea vrea să îi ia, că a ajuns omul să nu-şi mai poată plăti nici măcar dările la stat, din cât reuşeşte să strângă. De altceva nici nu se mai pune problem! De unde să crească, să aibă producţie mai bună şi să îi meargă şi lui un pic mai bine. N-are de unde, prea mulţi sunt chinuiţi cu muncă fără nici un câştig”, este de părere Gheorghiţă Cristea, în vârstă de 57 de ani.

„Să fie ţăranul român sprijinit? Dar de unde! Vor să-l desfiinţeze, domnule! Eu trăiesc de mult în oraş, dar sunt fiu de ţăran şi ştiu cum e viaţa acolo. E grea, foarte grea. Am şi acum o soră la ţară, care nu mai poate munci pământul pentru că nu mai are bani! Nimeni nu-i dă ţăranului nimic”, este de părere domnul S.P. (foto), în vârstă de 84 de ani.

Citit 1377 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.