Sporul de calculator duce la Tribunal

Sporul de calculator duce la Tribunal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Conturi a constat că Primăria Fârţăneşti a acordat sporuri salariale, fără bază legală, în perioada mai-decembrie 2009, în valoare totală de 7.000 lei. Este vorba despre un spor cu valoare de 10 la sută din salariu - plătit unor funcţionari ai Primăriei şi angajaţi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 - pentru suprasolicitare nervoasă şi vizuală. Banii trebuie recuperaţi de la cei care i-au primit, susţine Curtea de Conturi.
„Potrivit contractului colectiv de muncă, aveam dreptul să oferim acele sporuri salariale. Eu am făcut, însă, un calcul pentru fiecare angajat care a primit sporul, aşa că în acest moment ştim cu siguranţă cine şi cât trebuie să dea înapoi. Am atacat în instanţă această decizie şi avem termen în cursul lunii viitoare. În cazul în care ni se va impune să dăm banii înapoi, o vom face”, a declarat primarul comunei Fârţăneşti, Adrian Filote.

Citit 3889 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 15:23

7 comentarii

 • postat de Profesorul Marin
  Marți, 09 Aprilie 2013 20:16
  Oamenii obisnuiti care stau la calculator maxim 2 ore pe zi, chiar daca stau la servici sau acasa pe facebook, jocuri sau etc nu se compara cu cei care lucreaza intr-o incapere in care merg simultan peste 20 de calculatoare. Nu vorbesc aici de radiatiile unei singure statii de lucru si nici doar de un singur monitor LCD ci vorbesc de radiatiile tuturor statiilor. Sefii decid cine sa-l ia si cat sa fie sporul de calculator. Desi si sefii sunt teribil de limitati in a intelege ce inseamna aceste radiatii. Desi banii nu ii dau de la ei din buzunar ci vorbim de stat, ca doar de functionari e vorba!!!
  Ca sa pun punctul pe i: RADIATIILE UNUI SINGUR MONITOR LCD SI A UNEI SINGURE STATII DE LUCRU NU SE COMPARA CU RADIATIILE A UNUI NUMAR DE 20-25 DE CALCULATOARE! RADIATIILE LA CARE E SUPUS DIRECTORUL, SAU SECRETARA SAU CONTABILUL NU SE COMPARA CU RADIATIILE LA CARE E SUPUS UN PROGRAMATOR/PROFESOR CARE ESTE INTR-O INCAPERE CU NSHPE CALCULATOARE!!!!!
  SA DEA BANII INAPOI CEI CARE NU SUNT RADIATI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ciprian
  Joi, 28 Februarie 2013 02:34
  mda, spor de "solitaire"
  ce sa faca aia acolo intr-o amarata de comuna, 8 ore la calculator?
  hai sa fim seriosi, făceau softuri, programe de incasat cele cateva taxe pe care nu le plateste nimeni? :))
  era clar ca in cele 8 ore jucau pe rupte solitaire
  0
  0
  Raportează
 • postat de viezurele
  Miercuri, 27 Februarie 2013 21:20
  Pentru IC
  Legea (electorala sau nu) este lege si trebuie respectata.
  Legea 84 se refera la controale ale Curtii (nu Camerei) de conturi si nu face referire la anul
  acordarii sporurilor. Conform legii, nu se restituie banii incasati.
  Fara a ne mai referi la Legea functionarului public (188).
  In rest, numai de bine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alas
  Miercuri, 27 Februarie 2013 16:50
  Daca legea permite acordarea unui spor iar salariatul indeplineste criteriile care-i problema? Da, lucrul la un calculator 8 ore/zi iti strica vederea. Chiar si dupa inlocuirea vechilor monitoare CRT apar dureri de cap. Nu poti sa pretinzi sa inteleaga asta toata lumea, unii mesteca fiere indiferent despre cine se vorbeste, altfel mustesc de inteligenta. Concluzie: corect e sa dea banii inapoi daca sporul nu indeplinea criteriile legale (in acelasi ritm in care a fost primit, adica lunar, ca bietul angajat pe 7 milioane la Primaria din Dealu Cucului - si alea ciuntite de Bas - n-are nicio vina) iar daca a fost legal Curtea de conturi sa isi ceara scuze cu plecaciuni ca a stresat cu indolenta si amatorism niste oameni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bolnavu
  Miercuri, 27 Februarie 2013 08:14
  pt IC: Citi ani ai? Si eu am facut si fac acelasi lucru : 10-12 ore la calculator ! Dar ochii au inceput sa cedeze, ameteli tot timpul ! Toti suntem zmei cit avem bateriile full si lovim in altii ! Dar cind o sa ai tu nevoie de ajutor o sa existe alti zmei care o sa te loveasca ! Poate pentru unii e un moft faptul ca sta in fata calculatorului dar pina nu se cunoaste exact situatia e mai bine sa ne abtinem de la injurii de orice fel! Sanatate iti urez!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 27 Februarie 2013 04:55
  Viezure esti in greseala , legea cu iz electoral, data de guvernul Ponta ,in iunie 2012 ,se referea la controalele si constatarile camerei de conturi in perioada 2009-2010 ,perioada in care unele administratii locale ,in dispretul legilor in vigoare ,au continuat sa acorde sporuri peste sporuri birocratilor din subordine. Ce ar fi fost daca si casele de pensii indexau pensiile in conformitate cu legea si nu tineau seama de ordonantele date de guvernul din acea perioada ?Pentru unii muma ,pentru altii ciuma ( nici indexarea pensilor din acest an nu repara nimic,ba din contra adanceste ilegalitatea) ? Cat despre sporul de calculator ,cred ca este o mare aberatie acordarea acestuia ,calculatorul usureaza munca si nu streseaza pe nimeni ,poate doar pe birocratii obisnuiti cu chitantierul ,plombaginul si creionul chimic. Stau in fata calculatorului intre 10 si 14 ore ,uneori chiar mai mult , ce spor sa-mi dau oare ? Cat despre domnul primar Filote ,un bun gospodar ,sa auzim numai de bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de viezurele
  Marți, 26 Februarie 2013 20:24
  Nea Primarie, vezi ca a dat Ponta o lege anul trecut (parca 84) prin care
  nu se dau bani inapoi ca urmare a controalelor Curtii de Conturi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.