Poştaşul bate zece kilometri zilnic, la Vârlezi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Poştaşul bate zece kilometri zilnic, la Vârlezi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După zece ani în care a trecut pe la casele tuturor oamenilor din comună, poştaşul din Vârlezi se pregăteşte să iasă la pensie. Costică Gaiu are 60 de ani şi a început să lucreze ca poştaş, în comună, după ce a plecat cu ordonanţă din Combinat. „I-am luat locul unei mătuşi care lucra aici. Am avut o perioadă în care am mers cu ea, după care am învăţat şi am lucrat singur. Acum parcurg vreo zece kilometri pe zi, dar nu mai sunt oameni care trăiesc în comună şi pe care eu să nu-i cunosc. Fac o meserie frumoasă, care îmi place foarte mult. Dacă stau bine să mă gândesc, nici nu ştiu ce o să fac toată ziua acasă, după pensionare. Acum, intru în contact cu o mulţime de oameni în fiecare zi şi îmi place foarte mult această viaţă. Meserie mea este, însă, şi destul de periculoasă. Eu sunt mai solid şi n-am avut niciodată probleme. Dar ni s-a prezentat un caz al unui poştaş care nu a fost atent la geantă doar pentru o clipă, într-o casă unde trebuia să facă o livrare, şi i-au dispărut 5.000 de lei. Bani pentru care omul a trebuit să se împrumute şi să îi pună înapoi. În geanta poştaşului sunt pensii, facturi, abonamente şi, uneori, scrisori.
„Am avut, într-o lună, vreo 400 de confirmări de primire din partea Primăriei. Deci multă corespondenţă oficială. Mai sunt şi oameni care îşi scriu unii altora scrisori, dar din ce în ce mai puţini. Oricum, la livrare, prioritate au vârstnicii, care trebuie să îşi primească pensiile la timp. Sunt lucruri care se învaţă. Chiar dacă ies la pensie, i-am spus deja dirigintelui că voi rămâne aici o lună, două, trei sau atât cât va fi nevoie ca să ajut şi să formez următorul poştaş care vine”, conchide Costică Gaiu.


Citit 1387 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 18:08

2 comentarii

 • postat de ion,ion
  Joi, 07 Martie 2013 10:38
  la noi in satul cirlomanesti,comuna certesti,postasul nu sa deplasat niciodata de pe scaun ca sa duca pensiile la batrini,sau sa duca omului la domiciliul,facturile,la lumina,telefon si altele.Fiecare persoana trebuie sa mearga la posta,sa-si ridice pensia,alocatia de stat pt copii,sau sa-si caute plicurile de la lumina,telefon sau orce,printre sutele de plicuri puse la dispozitie,acolo pe o masa intr-un hol in incinta postei Cirlomanesti.Sa intimplat ca sa nu-mi gasesc plicul de la Romtelecom,fiind luat de nustiu cine....bine ar fi sa se ia niste masuri pe treaba asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gologan Cristina
  Vineri, 01 Martie 2013 19:55
  Felicitari! Esti tare tine-o tot asa unchiule.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.