Cine îi ţine în braţe pe hoţii sistemului de irigaţii? Au făcut pagubă de peste un milion de lei!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cine îi ţine în braţe pe hoţii sistemului de irigaţii? Au făcut pagubă de peste un milion de lei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paguba creată de hoţii ţevilor de irigaţii, la Fântânele, se ridică la peste un milion de lei * Chiar dacă poliţiştii din comună lucrează la caz, hoţii sunt tot liberi * Directorul-executiv al ANIF spune că, până în acest moment, nu s-a bucurat de sprijinul niciuneia dintre autorităţile statului în identificarea şi prinderea hoţilor în flagrant * Cineva îi ţine în braţe pe cei care au făcut avere pe spinarea statului


De la Fântânele s-au furat conducte de irigaţii în valoare de peste un milion de lei, vreme de luni de zile, iar dacă situaţia din zonă nu se va schimba radical, jaful va continuă, fără doar şi poate. Directorul-executiv al filialei gălăţene a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), ing. Petru Bărceanu, spune că oamenii cu care lucrează în zonă au fost la un pas de a-i prinde pe hoţi, dar că nici atunci şi nici acum ANIF nu s-a bucurat de sprijinul autorităţilor, fie că vorbim de Primărie, fie că vorbim despre Poliţie.
Nimeni nu vrea acum să spună deschis cine îi protejează pe hoţii de fier de la Fântânele! Din punctul nostru de vedere este inacceptabil ca nişte oameni care au prădat sistematic proprietatea statului, în văzul lumii, să nu fi fost încă identificaţi şi să rămână în liberate, la doar un pas de a-şi pierde urma şi de a se pune din nou pe jaf şi pe înavuţire ilegală! Oamenii locului le cunosc identităţile hoţilor şi "scalvilor" pe care aceştia îi pun la săpat după ţevi, dar nu vorbesc, de frică! Până când va mai domni legea tăcerii în comuna Scânteieşti e greu de spus. Cert e că, la aproape o lună de la momentul în care "Viaţa liberă" a făcut public jaful de proporţii de la Staţia de Punere sub Presiune (SPP) Nr. 9, cei care au prădat ANIF-ul sunt încă liberi şi gata oricând să mai scoată nişte conducte din pământ.
Surse ale „Vieţii libere” susţin că, duminică dimineaţă, câţiva dintre hoţii de fier vechi din zonă au căzut în plasa poliţiştilor de la Rutieră, care i-au oprit în vale, la Scânteieşti, în vreme de maşina le era doldora de ţeavă tăiată! Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Aurelian Ropotan, a declarat că nicio astfel de acţiune nu figurează în evidenţele serviciului pe care îl reprezintă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), comisarul Cristina Tatulici, spune că dosarul furtului de conducte este încă în lucru, la Scânteieşti, că există un cerc de suspecţi, dar cercetările nu s-au finalizat încă.

„Au fost anunţaţi că venim!”

Directorul filialei gălăţene a ANIF, ing. Petru Bărceanu, a declarat pentru „Viaţa liberă” că oamenii săi au prins pe câmp 17 hoţi veniţi la săpat, dar nu i-au putut reţine de unii singuri şi că, până la sosirea oamenilor legii, jefuitorii s-au urcat în maşini şi au plecat.
„Vă daţi seama că identitatea hoţilor nu este secretă. Dacă se duc pe câmp câte 25 de oameni odată să scoată conductele, iar după ce au furat se întorc la cârciumă să bea, înseamnă că sunt măcar vreo 50 de persoane care ştiu despre asta. Dar nimeni nu face nimic în acest sens. ANIF nu s-a bucurat de sprijinul autorităţilor. Data trecută când am intervenit, erau 17 oameni pe câmp, la furat. Dar n-ai cum te aşezi în drumul lor, cu un Logan! După ce noi am sesizat acest lucru, au fost anunţaţi şi au plecat înainte ca eu şi oamenii cu care lucrăm în zonă să le putem bloca trecerea. Asta s-a întâmplat. Data viitoare vom proceda altfel şi îi vom prinde”, a declarat ing. Petru Bărceanu.
La cât au furat, hoţii ar trebui să-şi petreacă ani grei la închisoare. Asta, dacă vor fi prinşi. Dacă vor ajunge în faţa justiţiei şi dacă nu vor scăpa, prin diverse artificii. Dacă...
„Potrivit estimărilor pe care le-am făcut noi, valoarea prejudiciului se apropie de suma de 1.100.000 de lei, dacă ţinem cont de valoarea materialelor şi de costul mâinii de lucru folosită la lucrări. Şi cum autorităţile nu iau nicio măsură, cel mai probabil hoţii de vor apuca din nou de furat, în perioada următoare. Acum sunt campanii agricole şi ies mai multe utilaje pe câmp, dar după ce se vor mai linişti apele, nu cred că nu se vor întoarce la scos conducte”, este de părere Petru Bărceanu.

Citit 2864 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 17:51

17 comentarii

 • postat de Penca agricultor din satul Costi
  Luni, 08 Aprilie 2013 19:19
  Ca in filmele cu Stan si Bran.Investesc in agricultura la satul Costii un furcoi de bani dar fara irigatii e sinucidere curata. De aceia am mers la ANIF sa-i anunt ca se fura organizat se taie din tevile uriase de la sifon Vanatori si dupa Paste nu mai putem sa irigam. Mi s-a spus ca nu mai sunt ale ANIF - ului sunt la Federatie dar sa urc la domnul director Barceanu ca el este si Presedintele Federatiei Covurlui.Cum mai vine si asta Barceanu este Presedinte la Federatie dar este si director la ANIF pe ce lume traim asta nu se cheama conflict de interese sau incompatibilitate. Aici este cauza furturilor si distrugerii Sistemului de irigatie.
  Ziaristilor cercetati si dati in vileag aceste cauze mafiote ca nu iese fum fara foc.Salvarea este numai la voi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CL
  Duminică, 07 Aprilie 2013 23:25
  Nu-ti trebuie multa minte sa-ti dai seama ca la La a ANIF conducerea este alcatuita din oameni certati cu lege ce patroneaza hotia in
  gasca. Barceanu in scurtul timp s-a mulat perfect pe calapodul faradelege mostenit de la Zamfir A. prin clientela sa numita pe spranceana pe functii cu salarii grase. Sunt fapte grave la care se adauga contracte cu firme de paza care nu pazesc si cu firma Scavi care a incasat bani pe facturi fictive pe lucrari neefectuate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COCA
  Duminică, 07 Aprilie 2013 13:52
  Este de neinteles cum de nu se prinde nimeni ca HOTII STRIGA HOTII.
  Trei dintre dintre factorii de conducere sunt recidivisti in furturi si fapte necurate.
  1. Directorul executiv ANIF ,PETRU BARCEANU a distrus o buna parte din sistemul de irigatii de la Negrea cand a sapat a scos conductele din fier le-a depozitat la Asociatia lui si apoi le-a vandut la cetrele de fier vechi. La fel cum s-a procedat acum la Fantanele.ANIFprin Serv Fin.Cont si cel de EXP a trebuit la acea vreme sa dea explicatii la o ancheta Parlamentara si de la Guvern.
  2.Directorul ANIF ,GALBEN VALERICA i-a fost desfacut contractul de munca prin anii *90 de Domnul Director STAN LAURENTIU si DOMNUL ANGHEL VIRGIL pentru hotie si delapidare a unor aripi de ploaie.
  3.Sef Serv. DOGARU SPIRACHE a fost destituit (dat afara) din functia de Director la SNIF si din functia de Director de Sucursala ANIF pentru delapidare cu facturi fictive.
  Sunt trei exemple cu trei conducatori in functie la ANIF.Care se fac ca vor sa prinda hotii ce le fura mijloacele fixe din prop privata a statului a ANIF.
  0
  0
  Raportează
 • postat de muncitor ANIF
  Sâmbătă, 06 Aprilie 2013 22:44
  ANIF cu Barceanu la putere ca director nu reusesc sa conserve si sa pazeasca ce a modernizat Zamfir Aurel.Tot ce este in inventarul ANIF la cap. irigatii in nici 8 luni de mandat Barceanu s-a distrus si au fost furat cat s-a putut ca pe nimeni nu a interesat, bani si salarii grase da au incasat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de TARAN GRIJULIU
  Sâmbătă, 06 Aprilie 2013 18:26
  HA,HA,HA ASA VA TREBUIE:
  BARCEAN+ SAGHIAN= PSD =DEZASTRU IRIGATII
  0
  0
  Raportează
 • postat de Luigi
  Sâmbătă, 06 Aprilie 2013 18:20
  Dl KOLBAI duceti ancheta pana la sfarsit ! Vinovatii trebuie sa raspunda pentru dezastrul pe care la-au provocat.
  Complici cu HoTII ,ANIF si
  directorii ei trebuie sa raspunda pentru dezastrul irigatiilor.
  BARCEANU cu CV sau este oglinda ANIF in momentul de fata.DL KOLBAI luati legatura cu conducerea ANIF BUCURESTI ca sa rezolve situatia irigatiilor la Galati.Asa nu avem nici o speranta sa irigam anul aceste. Iresponsabilitatea nu are margini,
  0
  0
  Raportează
 • postat de CHIVU
  Sâmbătă, 06 Aprilie 2013 12:01
  $$$$$$$$$$$ JAF LA DRUMUL MARE $$$$$$$$$$$$$$
  %%% HOTII PLANIFICATE SI BINE REGIZATE %%%
  ****** AU PUS LUPII SA PAZEASCA STANA*****
  ################ BARCEANU ARE SCOALA VIETII = SPECIALIZAREA ^^ HOTIE PLANIFICATA^^ ########
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' CUM SA CONDUCI O SUCURSALA JUDETEANA FARA SA AI O MINIMA CALIFICARE IN MESERIA DE IMBUNATATIRI FUNCIARE"""""""""""""""""""""""
  &&&&&&&&&& CINE SA FACA ORDINE SI SA PUNA PE FAGASUL NORNAL IRIGATIILE DIN GALATI $$$$$$$&&#
  [[[[[[[[[[[[[[ SE APROPIE TIMPUL CAND ESTE IMPERIOS NEVOIE DE IRIGATII SI NU STII CUI SA TE ADRESEZI !!!!!!!!!
  JEGMANEALA SI HOTIE PESTE TOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ice-if
  Sâmbătă, 06 Aprilie 2013 10:41
  Hotii nu-si puteau face treaba daca nu aveau spatele acoperit.Grav este ca cei pusi sa se ingrijeasca de paza si intretinerea instalatiilor de irigatii inchid ochii exact atunci cand trebuie.Autoritatile statului trebuie sa faca cat mai repede lumina in acest caz. Agentia de IF si Directorul acesteia Barceanu trebuie sa raspunda pentru acesta situatie.Politia ,Procuratura trebuie sa stabileasca ce si cum ca Hotii nu actionau de capul lor de unu singur.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Martor
  Vineri, 05 Aprilie 2013 16:32
  Cine ii tine in brate pe hotii sistemului de irigatii ? Pai cine ?
  BARCEANU - GALBENU -NEDELCU conducatorii ANIF. Cu ei trebuie sa inceapa autoritatile ancheta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rodica
  Vineri, 05 Aprilie 2013 16:22
  Ha, Ha ,Ha BARCEANU DIRECTOR LA ANIF LA ASA DIRECTOR ASA INSTITUTIE DE STAT.
  CE SA CONDUCA ASTA O INSTITUTIE CU MULTI INGINERI CA EL NU A CONDUS NICI O DATA UN INGINER. EL A CONDUS O VIATA INTREAGA DOI CAI LA CARUTA ,ADICA A FOST NUMAI CARUTAS , A MAI CONDUS CAPRE SI ANIMALE INTR-O ASOCIATIE LA SCHELA PE CARE A FALIMENTAT-O.
  PE MANA CUI A DAT STATUL SISTEMUL DE IRIGATII DIN GALATI ? LA O LICHEA, LA UN ANALFABET HOT .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Raj de la Vanatori
  Vineri, 05 Aprilie 2013 16:09
  Oameni buni priviti de unde s-a furat zile intregi metri intregi de conducta din metal pentru irigatii. de la sosea.Ce a facut acest BARCEANU Petru, Drector la ANIF rusinea irigatiilor din Galati, om de nimic pe unde a trecut praf si pulbere a lasat in urma.
  Se plange cu nerusinare ca nu este sprijinit de autoritati. La prostia lui el nu-si da seama ca el -ANIF este autoritatea Are el un program de paza aprobat- vizat de Politia din Scanteiesti sau cu un act de colaborare cu Primaria.
  Conduce o adunatura de hoti sta cu capul la cutie si cand afacerea este data peste cap de ziarul VL (FELICITARI !) si dupa 3 luni de furat Hop si el ca nu mai poate, se plange si paseaza motanul la altii. Cine nu a auzit de CLANUL BARCEANU DE LA SCHELA ?
  Oameni buni asta distruge toate irigatile el mai are si o Asociatie de Irigati pe tot judetul peste care este Presedinte si acolo se fura in prostie au inceput cu tevile de 3 m grosime de la sifoanele Malina si Lozova se fura instalatii side la Izvoarele se fura de peste tot si nimeni nu-l trage la raspundere pe acest BARCEANU Director la ANIF . TREZITIVA AUTORITATI = ANIF CENTRALA BUCURESTI, MINISTER DE AGRICULTUR .PREFECTURA ca nu mai avem cu ce sa irigam in ritmul asta de furat si distrus .
  0
  0
  Raportează
 • postat de DORIN MITITELU
  Vineri, 05 Aprilie 2013 11:58
  Exemplul e dat de cei cu functii.vezi ex director Calarasi care a platit tigani sa tair o statie de pompare si a fost vazut de o tara intreaga la PRO TV .Si va mirati ca se fura ? Si credeti ca s-a potolit si ca a venit cu picioarele pr pamant ?Tot arogant i .tot pus pe ciubucuri .Unii fura ca nu au ce manca si altii fura pentru ca in gena lor este inoculata aceasta informatie si datorita si faptului ca au avut tupeu .si au lins mainile politicienlori au ocupat niste functii.
  Ca sunt departe de meserie nici nu conteaza.Sunt ayati specialist si mai tineri si mai batrani care poate ar urni ceva in ANIF nu lichelele care doar sa fure stiu si acest om este exemplul ideal .A furat din toate locurile unde a lucrat ANIF primarie .CAP RUSINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de salariat ANIF care nu mai suporta
  Joi, 04 Aprilie 2013 23:03
  Fugi acasa si te culca DIRECTOR VIZITIU neing BARCEANU PETRU ca ti-ai dat masura copetentei tale ; campul plin de apa, sistemul de irigatii la pamant in nici un an si plantatiile silvice de la Bujoro-Jorasti rase in intelegere ANIF-HOTI.Miroasa de la Schela a intelegere bara-bara cu hotii.Cu voi cei de la ANIF trebuie sa faca ceva autoritatile.Ca prea va-ti strans o sleata de pungasi si hoti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt ANIF SI DIRECTORUL DE KA_KA_T BARCEANU
  Joi, 04 Aprilie 2013 18:38
  Pana acuma ce a facut ANIF de ce nu au sesizat Primaria si Politia ???????????
  Cu ce oameni lucreaza Directorul ANIF BARCEANU PETRU in zona ???????????
  Pe ce se bazeaza BARCEANU P ca data viitoare v-a prinde hotii ????????????
  ANIF protejeaza si acopera hotii ca de Doua Luni se fura si ei (cei de la ANIF) se fac ca nu vad daca nu intervenea Viata libera afacerea mergea Bine Mersi !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Este treaba lor ( a ANIF-ULUI (sa-si ) pazeasca obiectivele, statii si conducte pentru asta sunt platiti de stat o gramada de oameni!!!!!!!!!!!!!!!!
  Habar nu au sau se fac ca nu stiu ce raspunderi si obligati au.Ce stiu sa faca este sa se planga si sa dea vina pe alti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vai de voi si vai de capul vostru ca a-ti ajuns de nesuportat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Raspunsul, in grup
  Joi, 04 Aprilie 2013 10:18
  Normal ca vor fi prinsi! Dar dupa ce vor fura tot ca sa aiba cu ce-si plati clementa... Ha-ha-ha!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Joi, 04 Aprilie 2013 01:12
  Ca se fura si ca hotii nu sunt prinsi ...de fapt, nu se vrea ca hotii sa fie prinsi ...nu e nimic nou! Furatul din tarlaua statului a devenit sport national de mult! Fiecare fura de pe unde si cum apuca... Problema e ca ne taiem craca de sub picioare singuri si-i mai dam si foc....iar, interesu' poarta fesu'...

  Rezultatul? Industrie la pamant...agricultura sub pamant.
  Cand ne vom destepta, va fi prea tarziu.
  Apropo, umbla un zvon prin lume precum ca mai marii planetei aloca bani grei cercetarii ...de a se conecta un CIP la creierul uman...
  0
  0
  Raportează
 • postat de întrebarea, singură....
  Joi, 04 Aprilie 2013 00:46
  Cine bagă poliția în pușcărie?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.