Condiţii de viaţă ca în secolul al XIX-lea / Judeţul Galaţi are nevoie de investiţii de sute de milioane de euro

Condiţii de viaţă ca în secolul al XIX-lea / Judeţul Galaţi are nevoie de investiţii de sute de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • De peste 300 de milioane de eruo ar fi nevoie, la nivel de judeţ, pentru ca toţi gălăţenii să aibă acces la reţele de apă curentă şi canalizare

Oricât de mic ar fi un sat, apă curentă şi canalizare tot ar trebui să aibă! Nu de alta, dar asemenea servicii nu ţin de lux sau de vreo tendinţă de urbanizare, ci de condiţii minime de trai. Nu o spunem doar noi, ci o spune Instituţia Prefectului care, la solicitarea Guvernului, a întocmit o statistică privind gradul de acoperite, în judeţ, în ceea ce priveşte accesul la apă curentă şi la canalizare. Concluziile nu sunt tocmai îmbucurătoare.

Potrivit datelor prezentate de Aristiţa Coman, reprezentantul Instituţiei Prefectului, în acest moment, 12 dintre cele 65 de localităţi din judeţul nostru nu au apă curentă şi canalizare. Este vorba, potrivit datelor Prefecturii, despre: Băneasa, Cuza Vodă, Drăgăneşti, Drăguşeni, Jorăşti, Matca, Negrileşti, Proponeşti, Smulţi, Tudor Vladimirescu, Vârlezi şi Vlădeşti. Stau destul de prost, din punctul de vedere al alimentării cu apă, şi comunele Bălăşeşti (acoperire patru la sută), Bălăbăneşti (acoperite de 22 la sută), Cudalbi (24 la sută), Iveşti (18 la sută). În ceea ce priveşte canalizarea, 45 dintre cele 65 de localităţi gălăţene au acoperire de zero la sută, în acest moment.

Dacă luăm în calcul problemele care mai apar în cele patru oraşe (Galaţi, Tecuci, Târgu Bujor şi Bereşti), dar şi nevoile celor 15 primării care nici măcar n-au calculat câţi bani le trebuie pentru definitivarea reţelelor, am putea spune că necesarul investiţiilor este de 50-70 de milioane de euro pentru reţeaua de alimentare cu apă şi de 200-250 de milioane de euro pentru canalizare.

Citit 1691 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.