Campanie VL "Din culisele agriculturii": Gălăţenii nu vor să-şi vândă glia străinilor

Campanie VL "Din culisele agriculturii": Gălăţenii nu vor să-şi vândă glia străinilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Preşedinţii de asociaţii agricole din judeţ şi producătorii şi procesatorii gălăţeni spun că ar fi o mare greşeală să le vindem terenurile noastre cetăţenilor străini 

Faptul că cetăţenii din afara graniţelor Uniunii Europene vor putea cumpăra teren arabil în judeţul nostru, începând cu data de 1 ianuarie 2014, nu prea este de bun augur, sunt de părere producătorii agricoli şi preşedinţii de asociaţii de producători agricoli din Galaţi. Indiferent dacă liberalizarea pieţei este sau nu impusă de normele europene, noi tot ar trebui să fim cu ochii în patru atunci când ne înstrăinăm terenurile, sunt de părere toţi oamenii implicaţi în agricultura gălăţeană.
Preşedinţii de asociaţii agricole, mai ales, apreciază că riscurile vânzării pământurilor către străini sunt majore şi că efectele negative se vor resimţi pe termen lung.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1619 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2013 16:16

3 comentarii

 • postat de Viorel
  Marți, 20 August 2013 07:08
  92.87.201.***
  Pt. dl. Ioan
  Sunt interesat de terenul dv. Astept mai multe detalii pe adresa biehood@yahoo.com
  O zi buna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Luni, 19 August 2013 16:13
  79.116.106.***
  Aiurea! Voi stiti ce spuneti?Sunt mostenitorul unei suprafete de teren la marginea de nord a judetului. Sunt in varsta si nu am capacitatea de a o lucra. De ani de zile platesc impozit si nici macar nu stiu cine o foloseste. Local nu mai sunt nici asociatii nici arendatori. Ma rog ba de unu ba de altul sa i-o cedez gratis. Cheltuielile sunt mari chiar si pentru o cedare gratuita si oamenii se codesc. Acum guvernantii usl-isti ma amenita cu supraimpozitarea pentru nelucrarea pamantului. Si gratis daca vine unul si-si asuma cheltuielile de transfer a proprietatii i-o dau. Mai duceti-va si voi prin nordul judetului Galati, nu scrieti din birou. this
  0
  0
  Raportează
 • postat de val
  Luni, 19 August 2013 09:43
  92.85.255.***
  Pe sefii asociatiilor agricole din judet si din toata tara nu patriotismul ii doare, ci profitul lor. Nu de dragul pamantului patriei tremura ei, ci de frica pierderii fraierilor de proprietari care, constransi de conditiile existente, de iresponsabilitatea statului, sunt nevoiti sa se lase jefuiti de acesti intreprinzatori care incaseaza subventiile, beneficiaza de roadele pamantului si arunca arendatorilor mai nimic.
  Arendatorii, nauci din inertie, prin traditie, nu sunt capabili sa se organizeze ca sa-si apere drepturile.In anii trecuti a fost seceta si ni s-a diminuat cantitatea de grau prevazuta de contract. Anul acesta recolta este bogata, dar nu se va suplimenta cantitatea datorata actionarilor, ci se vor micsora sumele, deoarece pretul graului a scazut. Cum o dai, "patriotii" de arendasi ies in castig. lOr fi existand niste institutii care sa-i apere pe proprietari, dar acestea sufera de nesimtirea si de iresponsabilitate generalizate din Romania..
  Nici avizii acaparatori de pamanturi lapreturi de nimic, cei care prin tot frlul de interpusi misuna printre proprietarii saraciti si neajutorati, cumparandu-;le proprietatile pe nimic, nu sunt bucurosi de concurenta.
  Asa ca;;; mai lasati-ma cu patriotismul domnilor profitori! N-ati fost patrioti atunci cand v-ati jecmanit compatriotii, cum indrazniti sa va folositi de asemenea argumente, demagogilor!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.