Campanie VL "Din culisele agriculturii": Gălăţenii nu vor să-şi vândă glia străinilor

Campanie VL "Din culisele agriculturii": Gălăţenii nu vor să-şi vândă glia străinilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Preşedinţii de asociaţii agricole din judeţ şi producătorii şi procesatorii gălăţeni spun că ar fi o mare greşeală să le vindem terenurile noastre cetăţenilor străini 

Faptul că cetăţenii din afara graniţelor Uniunii Europene vor putea cumpăra teren arabil în judeţul nostru, începând cu data de 1 ianuarie 2014, nu prea este de bun augur, sunt de părere producătorii agricoli şi preşedinţii de asociaţii de producători agricoli din Galaţi. Indiferent dacă liberalizarea pieţei este sau nu impusă de normele europene, noi tot ar trebui să fim cu ochii în patru atunci când ne înstrăinăm terenurile, sunt de părere toţi oamenii implicaţi în agricultura gălăţeană.

Preşedinţii de asociaţii agricole, mai ales, apreciază că riscurile vânzării pământurilor către străini sunt majore şi că efectele negative se vor resimţi pe termen lung.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1738 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2013 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.