Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole

Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţea se ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri: la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Evenimente naţionale

În perioada 30.10 – 03.11.2013, ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comert şi Industrie din ţară, organizează, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - INDAGRA. Un grup de experţi animat de Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti, propun autorităţilor române un set de măsuri de dinamizare a sectorului agricol şi agro-alimentar românesc. Rezultatul va fi sintetizat într-o „Carte Albă a Agriculturii în România”, ce va fi lansată pe 31 octombrie 2013.

Evenimente internaţionale

În perioada 12-16 noiembrie 2013 se va desfăşura la Hanovra, în Germania, Expoziţia Internaţională de Tehnică Agricolă - Agritechnica, cea mai mare expoziţie de acest gen la nivel mondial.Ca urmare a interesului acordat acestui eveniment, numărul vizitatorilor şi suprafaţa au crescut de la ediţie la ediţie, în anul 2011 acestea fiind de 419.000 de vizitatori şi respectiv 350.000 mp. Suprafaţa de expunere va creşte la aproximativ 41 de hectare.

Citit 1145 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.