Pe drumurile judeţene/ Şofezi de dai în gropi! (FOTO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Pe drumurile judeţene/ Şofezi de dai în gropi! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toacă mărunt din buze şoferii care au drumuri prin judeţ. E adevărat că starea covorului asfaltic e ceva mai bună, comparativ cu primăverile trecute, în care unele drumuri aveau mai multe gropi decât asfalt. Totuşi, n-am fi de părere că prin Galaţi, pe drumurile judeţene, se circulă acum în condiţii fireşti. Vă povestim astăzi, pe scurt, pe unde am ajuns ieri şi prin ce gropi am dat.

După ploaia de meteoriţi, prin  Tuluceşti

Pe DN 26, treburile se strică, de fapt, de cum treci de satul Costi. Ciuruit cu ciudă, drumul pare că a fost luat la ţintă de o ploaia neaşteptată de meteoriţi. Urmează porţiuni mai bune sau mai proaste de drum, dar câte un crater hrăpăreţ - care ar înghiţi cât ai zice peşte o roată din cele patru pe care se deplasează, de regulă, un şofer - tot se mai cască din loc în loc. Şi tot aşa, în sus, spre nordul judeţului. Am întâlnit măcar vreo câteva gropi sesizabile pe kilometru!

De la Tecuci la Galaţi, numărând gropi

Am luat-o de la capăt cu numărătoarea ori de câte ori maşina "Vieţii libere" a întâlnit câte o groapă şi de fiecare dată am pierdut şirul hârtoapelor pe care le numărasem până atunci. Tot am ajuns la vreo 30, până la final! Prin Lieşti sunt vreo cinci sau şase, iar pe la Iveşti cam tot aşa. Ca-n palmă nu e nici drumul de la Hanu Conachi şi tocmai ne-am amintit că prin Barcea părea că a dat, din nou, iarna pe uliţe! Ne-am dumirit cu greu că, de fapt, clănţănitul dinţilor nu ni se trăgea de la frig, ci de la asfaltul deformat de miliarde şi miliarde de încreţituri!

Citit 1015 ori Ultima modificare Marți, 04 Martie 2014 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.