La Barcea/ Parcul "de lux" din faţa cimitirului s-a inundat
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

La Barcea/ Parcul "de lux" din faţa cimitirului s-a inundat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a costat o groază de bani, numărându-se printre amenajările „de lux” din judeţ, parcul de la Barcea nu le foloseşte la nimic, în aceste zile, locuitorilor comunei. Şi asta nu doar din cauză că ar fi prea frig afară ca oamenii să stea în parc, ci pentru că o mare parte a amenajării este inundată. Ce-i drept, a nins, zăpada s-a topit, apoi a plouat, iar pe raza comunei abia acum se lucrează la introducerea sistemului de canalizare. Totuşi, ceva soluţii pentru evitarea inundaţiilor ar fi trebuit găsite încă din faza de proiectare a parcului. Nu de alta, dar chiar nu merită să îngropi banii de la bugetul de stat în băltoace!

Proastă idee a avut şi cel care a decis să planteze conifere pe margine parcului. Copăceii arată chinuiţi, schilozi din cale afară şi dau amenajării un aspect dezolant. Asta, dacă nu era suficient aerul uşor funest dat de cimitirul din spatele parcului!

Potrivit finanţării aprobate iniţial de Guvern în anul 2011, când primar la Barcea era Relu Popescu, comuna ar fi urmat să aibă la dispoziţie 565.835 de lei pentru a-şi construi parc. Sub administrarea noului primar, Constantin Zanfir, bugetul a mai scăzut, la licitaţie, la mai puţin de 400.000 de lei, dar - cel puţin din punctul nostru de vedere - lucrarea e una care nu merită investiţia.

Pe ce a cheltuit de fapt, administraţia din Barcea banii, judecând după ce am văzut ieri, în comună? Pe amenajarea unui parc inundat, în faţa unui cimitir!

 

Citit 2474 ori Ultima modificare Marți, 04 Martie 2014 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.