Pe asfalt sau prin hârtoape? Ce spun primarii comunelor gălățene

Pe asfalt sau prin hârtoape? Ce spun primarii comunelor gălățene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E musai să ai drum şi în câmp, chiar dacă mai presantă este nevoia asfaltării în localităţi? Iată cum stau lucrurile prin alte comune gălăţene, în afară de Măstăcani.

"Din punctul meu de vedere, această Măsură 125 a fost o gogoriţă. Abia atunci când vedeai cerinţele, înţelegeai că cei care se ocupă, la noi, de stabilirea criteriilor pentru accesare n-au idee despre cum stau lucrurile în teren de fapt. Nimeni nu investeşte în drumuri de exploatare în ţara asta. La Vânători, oamenii care au exploatări pun mână de la mână, plătesc gredere şi fac drumul. Se strică la ploaie şi îl refac. Nu aşteptăm pară mălăiaţă. Ştiu că neamţul îşi lasă combina în câmp, când plouă, pentru că are pe jos asfalt, dar la noi mai e mult până acolo", ne-a declarat primăriţa comunei Vânători, Sicuţa Murgu.

"Noi am accesat fonduri europene şi am îmbunătăţit starea drumurilor din extravilan. Am luat parte la acest proiect împreună cu Slobozia şi cu Oancea. Mai exact, am făcut legătura între două obiective importante, cum cerea proiectul, adică între o staţie de irigaţii şi un stăvilar. Drumul, aşa cum cerea proiectul, deserveşte peste 500 de hectare de teren arabil. Avem 500 de metri betonaţi şi alţi şase kilometri de drum acoperiţi cu strat de piatră concasată, în grosime de 55 de centimetri. Avem garanţie cinci ani de zile pentru această lucrare, pentru care am atras un milion de euro. Ştiu că omul de rând nu e prea mulţumit de aceste lucrări. El îşi dorea asfalt pe uliţa lui. Problema este că nu iei bani de la asfaltarea intravilanului ca să asfaltezi în extravilan. Sunt proiecte şi oportunităţi diferite, de care merită să profiţi. Poate că cei care ies cu căruţa în câmp sunt nemulţumiţi că potcoavele cailor se tocesc. Ceva mai bucuroşi ar putea fi cei cu combine, care nu mai sunt nevoiţi să lase în câmp utilaje scumpe, din cauză că nu le mai puteau scoate din noroi", ne-a declarat primarul comunei Schela, Maricel Petrea.

Citit 1688 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Aprilie 2014 06:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.