N-a cerut nimeni puncte de sacrificare a mieilor! Iată ce spun primarii

N-a cerut nimeni puncte de sacrificare a mieilor! Iată ce spun primarii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că se pot înfiinţa puncte de sacrificare autorizate temporar pentru tăierea mieilor nu înseamnă că ele se vor şi face. Cel puţin asta reiese din spusele primarilor din judeţ. De ce? Pentru că, indiferent ce am spune sau am face, cei care vor un miel şi nu doresc să-l cumpere din galantar vor merge direct la stână.

"Avem stâne, pe plan local, dar nimeni nu ne-a solicitat, încă, să înfiinţăm astfel de centre de sacrificare. Şi dacă n-au făcut-o până acum, e destul de puţin probabil să o mai facă până la Paşti. Din ce ştiu eu, cei mai mulţi crescători au deja relaţii cu firme sau alţi cumpărători care iau marfă en-gross. E mai simplu, probabil şi mai avantajos, dar cu siguranţă că nu se mai chinuie să vândă la bucată", ne-a declarat primarul comunei Scânteieşti, Ghiorghe Bute.

„Vă daţi seama că eu, având abator în localitate, chiar n-aş prea avea cum să fac un astfel de punct autorizat temporar pentru sacrificarea mieilor, pentru că în nici un caz nu ar avea cum să existe cerere. Aşa ceva ar putea avea căutare în cazul comunelor aflate pe lângă oraşe. Dar în zona noastră şi până spre Tecuci lucrurile sunt destul de bine acoperite”, ne-a declarat primarul comunei Lieşti, Iulian Boţ.

„Am primit informarea Direcţiei Sanitar-Veterinare, dar până la acest moment nici un crescător din zona noastră nu şi-a exprimat intenţia de a sacrifica şi nu ne-a cerut să înfiinţăm un astfel de punct autorizat temporar. De fapt, producătorii noştri urmăresc, cel mai adesea, să aibă miei de sacrificat pentru consum propriu de Paşti şi să vândă, în toamnă, în viu, la en-gross. Sigur că aşteptăm în continuare solicitările lor şi dacă o vor cere, vom face punct de sacrificare temporară”, ne-a declarat primarul comunei Griviţa, Niţă Chebac.

Citit 902 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.