Purtătorul de cuvânt al DSVSA Galați: „Nu cred că va risca cineva să vândă carne de miel la negru!”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Galați: „Nu cred că va risca cineva să vândă carne de miel la negru!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi au început, de luni, să facă verificările specifice perioadei de dinainte de Paşti. Aceste controale vor continua până sâmbăta, 19 aprilie. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ne-a informat că, programul de lucru s-a prelungit cu acest prilej şi că acum medicii sunt „de gardă” între orele 7,00 – 17,00, de luni până vineri şi între orele 7,00 şi 13,00, sâmbăta şi duminica.
„Normele sunt foarte stricte. Legea spune că în magazin nu poate intra decât carnea sacrificată în abator. Acest lucru se poate verifica uşor, dat fiind faptul că bucăţile de carne trebuie să aibă ştampila ovală, marca TO, în cazul mieilor, şi datele de identificare a abatorului în care s-a făcut sacrificarea. Cine riscă să bage, pe lângă carne sacrificată legal, şi carne provenită din sacrificări ilegale, trebuie să ştie de la început că toată marfa ilicită i se confiscă, plus că se alege şi cu amendă şi chiar dosar penal. Chiar nu cred că un magazin, pentru banii pe care i-ar obţine din vânzarea câtorva zeci de miei sacrificaţi la negru, ar risca toate astea. Noi vom fi, însă, oricum, cât se poate de vigilenţi şi vom face controale în colaborare cu Protecţia Consumatorului şi Poliţie. Evident, nu verificăm numai condiţiile de sacrificare, transport şi depozitare a cărnii, ci şi celelalte produse alimentare de sezon", a declarat dr. Ştefan Vasile.

„Să nu facem, totuşi, exces de zel!”

„Au fost persoane care ne-au informat în scris, în cursul anilor trecuţi, că Poliţia Comunitară i-a verificat şi le-a confiscat carcasele de miel. Sigur că e bine ca toţi cei care au competenţa să controleze cât mai des. Dar confiscarea o poate face doar Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, în baza unor documente precise şi în vederea incinerării cărnii care poate să fi fost sacrificată şi păstrată necorespunzător, deci poate fi un pericol pentru sănătatea celui care ar alege să o consume. Au fost persoane care au reclamat că alte instituţii au confiscat carne. Nu este legal”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Galaţi, dr. Ştefan Vasile.


Citit 1550 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 21:23

4 comentarii

 • postat de domnul domn
  Joi, 10 Aprilie 2014 16:39
  89.136.186.***
  controlati PIINEA DE LA ARCADA ''''''' controlorilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 10 Aprilie 2014 09:45
  193.230.156.***
  Uite ca o sa riscam si sa-l luam direct de la stana sa nu mai treaca prin galatarelel statului sau a celor ce platesc la stat. desteptii de la directia sanitar veterinara mai bine ar controla mai cu responsabilitate produselel care ne otravesc .
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Miercuri, 09 Aprilie 2014 09:53
  5.13.133.***
  Hai sa fim seriosi , an de an se procedeaza asa , DSV nu poate fi pe faza in toate macelariile , si propo nu mai le dati apa la moara celor de la politia locala care sunt incompetenti , aroganti si prostii de nu mai incape , mincatori de bani publici care nu fac nimic. Lasati pe cei care se pricep , in speta cei de la dsv. sa-si faca treaba . Aveti grija dsv-ul sa nu il ocoleasca si pe Bostanaru , adica magazinele ALBO , care vind in fiecare an miel la negru .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 09 Aprilie 2014 08:23
  213.218.53.***
  Ha ha ha !!!

  da..
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.