Finanţările prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală sunt din nou disponibile începând cu 20 mai

Finanţările prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală sunt din nou disponibile începând cu 20 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima sesiune de depunere de proiecte pe Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) ar trebui să se deschidă pe 20 mai şi să se desfăşoare până pe 18 iulie.

Fermele de familie, care au între două şi 50 de unităţi de dezvoltare economică (UDE), au la dispoziţie, per total, 35 de milioane de euro, adică 17,5 pentru sectorul vegetal şi tot atât pentru cel zootehnic. Plafonul minim de finanţare în cadrul unui proiect pe Măsura 121 este 5.000 de euro, iar maximul este de două milioane de euro pentru fermele individuale şi patru milioane de euro pentru cele depuse de asociaţii. Sprijinul nerambursabil poate varia între 40 la sută şi 70 la sută din valoarea proiectului.

Prin intermediul Măsurii 121 se pot accesa 150 de milioane de euro. Dintre aceştia, în afara celor destinaţi fermelor mici, 50 de milioane de euro merg către sectorul vegetal, 50 de milioane de euro către cel zootehnic (cumpărare de utilaje) şi alte 15 milioane de euro pentru implementarea standardelor de lapte crud. Banii nerambursabili la care au acces fermierii provin de la Uniunea Europeană (95 la sută) şi de la Guvernul României (5 la sută).

Citit 1041 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.