Vânzarea LA NEGRU şi importurile au dus la o SCĂDERE a producţiei de carne

Vânzarea LA NEGRU şi importurile au dus la o SCĂDERE a producţiei de carne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, mâncăm, fără doar şi poate, mult mai mult decât la începutul anilor '90. Nu doar datele de consum indică acest fapt, ci şi cele de producţie. Astfel, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), în 2012, producţia de legume pe locuitor era de 175,9 kilograme, cu 44,9 kilograme mai mare decât în 1990. Producem circa 240,5 litri de lapte pe locuitor, faţă de doar 190,1 litri în anul 1990.

La producţia de carne, însă, lucrurile stau exact pe dos. Din datele INS, fermele zootehnice din ţara noastră produceau, în medie, 95,5 kilograme de carne anual, pentru fiecare locuitor. Acum, producţia a scăzut la 66,3 kilograme, anual, de cetăţean roman. Scaderea cifrelor este determinată de faptul că o mare parte din carne e vândută "la negru" şi nu apare în acte, iar o altă mare parte provine nu din fermele noastre, ci din import.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.