Vânzarea LA NEGRU şi importurile au dus la o SCĂDERE a producţiei de carne

Vânzarea LA NEGRU şi importurile au dus la o SCĂDERE a producţiei de carne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, mâncăm, fără doar şi poate, mult mai mult decât la începutul anilor '90. Nu doar datele de consum indică acest fapt, ci şi cele de producţie. Astfel, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), în 2012, producţia de legume pe locuitor era de 175,9 kilograme, cu 44,9 kilograme mai mare decât în 1990. Producem circa 240,5 litri de lapte pe locuitor, faţă de doar 190,1 litri în anul 1990.
La producţia de carne, însă, lucrurile stau exact pe dos. Din datele INS, fermele zootehnice din ţara noastră produceau, în medie, 95,5 kilograme de carne anual, pentru fiecare locuitor. Acum, producţia a scăzut la 66,3 kilograme, anual, de cetăţean roman. Scaderea cifrelor este determinată de faptul că o mare parte din carne e vândută "la negru" şi nu apare în acte, iar o altă mare parte provine nu din fermele noastre, ci din import.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 16:04

1 comentariu

  • postat de Steel
    Marți, 13 Mai 2014 13:00
    79.45.244.***
    Pai la preturile astea NESIMTITE nu ma mir, asa zisii producatori nu au nicio justificare.... e mai scump decat in occident, unde, costurile de productie sunt mai mari. Trageti voi concluziile cine si cum ne "obliga" sa le platim dublu-triplu marfa din galantare. Toti mana-n mana, tipic romanesc.... vor sa-si scoata investitia in cateva luni de la infiintare, pe cand in strainatate se amortizeaza incet si sigur in ani de zile.
    0
    4
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.