Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Chiar dacă, pentru al doilea an consecutiv, fermierii români reclamă faptul că preţurile la care reuşesc să-şi vândă producţiile de cereale şi plante tehnice sunt derizorii, statul nu va face achiziţii de pe piaţa românească, la preţ mai ridicat, pentru a stabiliza piaţa la un nivel mai înalt.

„România are o economie funcţională şi preţurile sunt date de cerere şi ofertă. Nu putem vorbi noi, ca minister, pentru că influenţăm preţurile. Însă în anumite perioade ar putea exista anumite mecanisme europene, nu naţionale, de intervenţie pe piaţă, perioade aşa cum este acum embargoul cu Rusia, şi ar putea exista un excedent de produse pe piaţa UE. Preţul de intervenţie, de exemplu, la grâu, este foarte mic şi nu a mai fost accesat de foarte mulţi ani, dar există situaţii cum a fost cea de săptămâna trecută, când prin decizii ale UE se intervine cu un anumit preţ pentru a despăgubi pe cei care nu mai pot să îşi valorifice producţia. Sunt trei mecanisme de intervenţie, puse la dispoziţie, cu o valoare de 125 milioane de euro”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citit 1139 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 17:56

2 comentarii

 • postat de iuli Sâmbătă, 30 August 2014 15:09 5.13.171.*** Link la comentariu
  0
  1

  La noi se face agricultura la mila Lui Dumnezeu,are 3 hectare mostenite si isi ia 1,2 libere de la munca sa lucreze pamantul si vrea sa devina miliardar.Nu ai timp ,nu te pricepi sau bani sa investesti vinde terenul si lasa companiile de profil.Nu am vrut sa fiu rautacios dar asta e punctual meu de vedere.

  Raportează
 • postat de capitalist Miercuri, 27 August 2014 07:27 5.13.205.*** Link la comentariu
  0
  4

  La fel pot spune ca abonamentul Viata Libera costa prea mult si sa cer interventia Statului pentru a injumatati pretul lui. La romani intotdeauna altul e vinovat. Uitati ca traim in capitalism, altfel probabil nu aparea acest articol. Pentru cei care au terminat liceul, in manualul de Economie spune clar ca pe piata preturile se formeaza liber pe baza cererii si ofertei. E mai simplu sa ceri pret mare decat sa incerci sa fii mai eficient? Sunt destui straini care lucreaza terenuri agricole, preturile sunt la fel si pentru ei, dar nu se plang atat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.