Mai sunt zece zile! Termen-limită în agricultura ecologică.

Mai sunt zece zile! Termen-limită în agricultura ecologică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai sunt doar zece zile până la termenul-limită de depunere a solicitărilor pentru ajutorul specific, în agricultura ecologică. Pe 7 noimebrie, sesiunea se închide. Bani iau cei care, aflaţi în relaţii de lucru cu organismele de control, au terenuri certificate ecologic. Au dreptul la minimis atât persoanele fizice, cât şi cele juridice.

Dosarul trebuie să conţină: copie după actul de identitate al titularului exploataţiei sau împuternicitului, copie după certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, copii ale documentelor care fac dovada folosinţei terenului, copii ale fişelor de înregistrare în agricultura ecologică a beneficiarului, din anul 2013, respectiv, din anul 2014, aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi copie a contractului încheiat între beneficiar şi un organism de inspecţie şi certificare. Acest organism trebuie să fie acreditat pe teritoriul Uniunii Europene şi aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, va fi nevoie de o notificare emisă beneficiarului de către organismul de inspecţie şi certificare, care să ateste că nu a intervenit nicio cauză de încetare ori de desfiinţare a contractului încheiat între beneficiar şi organismul de inspecţie şi certificare şi că beneficiarul se află în continuare integrat în sistemul de control al organismului respectiv. De asemenea, e nevoie de un certificat de producător, emis în condiţiile legilor în vigoare.

Se dau 1.180 lei pe exploataţie pentru fermele care au între 0,30 şi 5 hectare şi 845 lei pe exploataţie pentru fermele cuprinse între 5,1 şi 20 de hectare.

CITEŞTE ŞI: Ferma gălăţeană care produce doar mâncare ecologică (FOTO)

Citit 1124 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.