TURISMUL COMUNAL, în continuă SCĂDERE. Doar mănăstirea mai atrage vizitatori

TURISMUL COMUNAL, în continuă SCĂDERE. Doar mănăstirea mai atrage vizitatori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Chiar dacă întreaga zonă are un potenţial turistic mare, în afară de serviciile oferite la mănăstirea Buciumeni nu există nici un alt sistem de primire al turiştilor. Pe lângă mănăstire, care atrage câteva mii de vizitatori doar la hram, când slujba este ţinută la altarul din pădure, comuna Buciumeni are şi alte monumente istorice, cum ar fi Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial şi Războiul de Independenţă, dar şi rezervaţia Valul lui Atanaric - epoca migraţiilor secolele II-IV, monument protejat prin Legea 5/2000.

Pitorescul zonei, existenţa mănăstirii Buciumeni şi a taberei şcolare, existenţa iazului de la Buciumeni, dar şi amabilitatea oamenilor din zonă sunt doar câteva dintre premizele dezvoltării comunei ca un punct de atracţie turistică. De altfel, şi primarul Năstasă Petrache ne-a spus că îşi doreşte ca Buciumeniul să îşi recapete strălucirea de altădată, dar ştie că mai e mult de muncă până acolo. "Din păcate, din toată zona doar mănăstirea mai arată bine. Tabăra s-a degradat mult, iar la celelalte monumente nu mai vine lumea. La schit au început să mai meargă, dar adevărul este că mai suntem vizitaţi de multă lume doar la hramul mănăstirii, când vin mii de persoane. În rest, suntem o zonă uitată de toată lumea, dar în primul rând de guvern", ne-a spus edilul.

Iar atunci când vin credincioşii, ei îşi rup maşinile pe drumurile proaste de la intrarea în comună şi la ieşire, iar din acest motiv turismul comunal nu are prea mari şanse de dezvoltare

Citit 3215 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 19:16

1 comentariu

 • postat de Sinistru turismului comunal
  Miercuri, 28 Octombrie 2015 07:28
  84.117.40.***
  Turismu comunal: pureci, paduchi, noroi, praf si baliga . de ceoare nu se inghesuie turistii sa dea banii pe turismu comunal ?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.