Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

* În aproape trei ani, majoritatea şcolilor au primit acoperişuri noi, au fost izolate şi au primit centrale termice * A început să se ridice o piaţă modernă, iar drumurile asfaltate s-au înmulţit


Mai scurt decât mandatele celorlalţi primari din judeţul Galaţi, mandatul primarului comunei gălăţene Pechea, Mihai Măncilă, numără destule investiţii, iar directorii instituţiilor de învăţământ sunt primii care vin să confirme implicarea edilului. Am intrat în biroul edilului din Primăria Pechea şi el a început să vorbească molcom, încet, parcă fără chef de vorbă, dar, pe măsură ce vorbea, a ieşit la iveală o întreagă listă de lucruri pe care le-a făcut. În comuna Pechea există cam 70 de kilometri de drumuri, din care în ultimii ani s-au făcut cam 7 kilometri. Primarul s-a ocupat de străzile din Pechea, dar şi de drumul care duce până în cătunul Lupele, unde până acum ceva timp era greu de ajuns.

„De când sunt eu primar, din 13 martie 2013, au fost asfaltate strada Zimbrului, Morii, Muncii (Bute) şi două drumuri pietruite. Cele trei străzi şi Piaţa, care este în lucru, sunt realizate prin finanţare de la Ministerul Dezvoltării. Mai avem alte trei proiecte pe fonduri europene pe trei străzi, în curs de derulare. De fapt, proiectele sunt depuse, acum aşteptăm să vedem dacă ne încadrăm la punctaj. Tot pe fonduri europene am vrea să realizăm o modernizare şi a Căminului Cultural, cu Teatrul de vară, dar aceste proiecte încă nu sunt depuse”, ne-a spus primarul comunei Pechea, Mihai Măncilă.

Educatori şi profesori mulţumiţi de investiţii


În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, în ultimii trei ani, potrivit primarului, s-a lucrat la toate. „Avem un liceu, trei grădiniţe (aveam patru, dar a patra nu mai funcţionează, pentru că nu aveam copii) şi patru şcoli. Am investit anul trecut în toate dintre ele. La grădiniţa Violeta, din centru, în acest moment instalăm centrala termică. Am refăcut izolaţia, aleile, instalaţia termică, am făcut loc de joacă, o magazie, dar am realizat şi un gard. La Grădiniţa numărul 4 am realizat izolaţia, faţada, am pus centrală. La Şcoala Nr.1 am făcut acoperiş, izolaţie, trotuare, la Şcoala Nr.2 la fel, izolaţie, trotuare şi un teren de fotbal sintetic. La Şcoala Nr. 3 am făcut un teren de fotbal. Tot ce am realizat la şcoli este numai din banii Primăriei, în fiecare an am făcut câte ceva. La liceu, sunt patru corpuri, iar la corpul vechi - Şcoala Veche, ar trebui centrală termică cu calorifere, acum copiii având sobă pe lemne”, ne-a mai spus primarul.

Cadrele didactice par a fi mulţumite de ce s-a întâmplat în şcoli în ultimii ani. Atât educatorii, cât şi profesorii de şcoală generală şi liceu spun că acum condiţiile sunt mai bune. „Avem condiţii mult mai bune, apă caldă, toalete în interior. Înainte trebuia să lăsăm copiii în clasă şi să ne ducem cu unul până afară, la toaleta din curte, pe frig, iarna”, ne-a spus una dintre educatoarele din Pechea.

Citit 6937 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 21:01

3 comentarii

 • postat de idrou Vineri, 05 Februarie 2016 18:52 5.13.155.*** Link la comentariu
  0
  4

  Reabilitare ? Buna gluma ...
  La fel ca deszapezirile ... platim din fondul primariei (...) sa mearga cu lama pe sus ...
  La fel ca bursele la elevi ... taiate ca urmeaza campania ....
  La fel ca drumurile noi .... neexistente
  La fel ca fabrica de piese ... cu un salariu enorm minim pe economie de 1050 lei ...
  La fel cu ciordeala ... dusa la extrem ...

  Raportează
 • postat de 781 Vineri, 05 Februarie 2016 00:05 98.193.216.*** Link la comentariu
  0
  6

  dar cu tepii aia in gard ce este?

  Raportează
 • postat de adina simici Miercuri, 03 Februarie 2016 22:47 188.24.217.*** Link la comentariu
  3
  6

  In mai putin de un mandat, a reusit sa faca ce nu a reusit sa faca nici un alt primar in unul sau mai multe mandate(fara suparare pentru nimeni...).
  Acest om ar trebui luat ca exemplu si de viitorii primari ai comunei, sa reuseasca sa faca la fel sau mai mult decat a facut el, dar si de noi toti ceilalti...cu munca multa si seriozitate poti realiza lucruri marete!
  Felicitari domnule primar!
  Tot respectul meu!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.