"Canalizare faci dacă au oamenii posibilitatea s-o folosească!"
Foto: Marius Negri

"Canalizare faci dacă au oamenii posibilitatea s-o folosească!"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ajuns la al treilea mandat de primar la Vârlezi, Ştefan Patriche spune că meseria asta îi place, că a câştigat experienţă în administraţia locală şi că vrea să-i facă locului un viitor. Or, asta înseamnă, în primul rând, condiţii decente de trai. Apă a tras, în ambele sate ale comunei (Vârlezi şi Crăieşti), iar acum aproape toate gospodăriile sunt racordate la reţea. A venit şi asfaltul, pe vreo 70 la sută din lungimea drumurilor comunale.

Canalizarea ar mai lipsi, mai ales că, potrivit standardelor europene, la anul ar trebui ca fiecare localitate să aibă acces la sistemul de reciclare a apelor uzate. Numai că, în satul gălăţean, povestea e puţin mai complicată.

"Chiar mă întreba cineva de ce am pus asfalt fără să trag întâi canalizare. I-am spus că nu-i bai, merge încă făcută şi canalizarea, pentru că putem lucra pe marginea drumului. Întrebarea este: merită să faci canalizare? Înţelegem foarte bine că este nevoie de ea, pentru mediu. Dar întrebarea mea este: vor oamenii canalizare, la Vârlezi? Sigur, dacă mă duc acum din poartă în poartă să îi întreb, toţi or să spună că vor. Că trebuie să le fac. Dar eu trebuie să îmi fac un calcul minim: poate omul să se racordeze şi să plătească, în mod curent, un asemenea serviciu? Faptul că şi-a tras apă şi că are acum un robinet acolo, în curte, nu înseamnă că îşi va face şi baie în casă, cu canalizare", a declarat Ştefan Patriche.

"Vă dau un exemplu. Pe partea de centru, în Vârlezi, am numărat cam 15 gospodării unde există şi cererea şi posibilitatea racordării la sistemul de canalizare. Doar 15! Atunci, ce rost are să tragi atâta ţeavă şi să creezi o ditai staţia de epurare, care are nevoie de cantităţi mari de apă uzată ca să poată funcţiona? Dacă o faci doar aşa, ca să spui că ai absorbit banii, o să se înfunde şi o să se părăginească aici, între dealuri. Şi nu mi se pare că asta aduce vreun beneficiu comunei!", conchide primarul Ştefan Patriche.

Citit 6718 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2017 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.