O biserică din cărămidă o îmbracă pe cea veche, din lut
Foto: Gabriel Kolbay

O biserică din cărămidă o îmbracă pe cea veche, din lut
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Biserica din satul Crăieşti renaşte. Sfântul lăcaş de rugăciune "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril", construit din pământ, în urmă de mai bine de o sută de ani, i-a văzut, îngenuncheaţi în faţa altarului, la rugăciune, nu doar pe gospodarii de astăzi ai satului, ci şi pe părinţii şi, probabil, pe bunicii lor. Păcat ar fi fost să se dărâme aşa o biserică! Totodată, periculos ar fi fost să mai vină cine ştie câtă vreme oamenii la slujbe, sub acelaşi acoperiş şubrezit. Aşa că a găsit o soluţie pentru viitorul comunităţii de creştini preotul din sat, împreună cu primăria din comună şi cu Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De vreun an, zidurile din cărămidă ale unei biserici trainice au început să o îmbrace pe bătrâna doamnă a sufletelor creştinilor de aici, în care s-au botezat, căsătorit, spovedit, împărtăşit şi de unde au plecat pe ultimul drum oamenii locului, în ultimul secol.
Lucrările merg repede. Sunt biserici pentru a căror construcţie e nevoie de zeci de ani. Aici, însă, într-unul singur, s-a ajuns aproape la nivelul acoperişului. După ce exteriorul va fi închis, pereţii din lut vor fi daţi jos şi nivelaţi, la nivelul podelei. Va urma apoi finisarea noului lăcaş, pictura, sfinţirea… Va rămâne, însă, duhul locului vechi, temelie pentru duhul locului nou şi curat, sigur şi primitor.
"Chiar sprijinim, din bugetul local, construcţia acestei biserici. Sigur, n-o putem construi doar noi, dar mai sunt şi sponsori serioşi, care contribuie. Şi tragem speranţă că, în curând, o să avem biserică nouă pentru oamenii din Crăieşti", a declarat primarul comunei Vârlezi, Ştefan Patriche.

 

Citit 5671 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2017 20:43

1 comentariu

 • postat de CETITOR SCEPTIC
  Miercuri, 31 Mai 2017 22:12
  PENTRU BISERICI,facute cu nemiluita in ultimii apoape 30 de ani,se gasesc bani,vulgul plateste,statul,AROGANT ,IN NUM ELE TUTUROR,PLATESTE,SI DIN BANII TUTUROR,(VEZI MADAMME FIREA,PAR EXEMPLE!!!)NU AM FACUT 19UNU0SPITAL IN ULTIMII 28 DE ANI SI ACUM SE TIGANESC CA NU SUNT BANI DE AAMBULANTE!!!LA ASA TARA,IARTATI-MA,DAR CEI CARE CHELTUIESC ASTFEL BANII SA MEARGA ,CAND AU NEVOIE DE DOCTOR,LA BISERICA ,ACOLO SSE REZOLVA TOATE,FACE TAICA RUGACIUNEA SI GATA,LASATI-I PE DOCTORI SA PLECE UNDE VOR,ALTII II CAUTA SI-I PLATESC,NOI RAMANEM CU PREOTII,LA mana Domnului,se intelege,dar preotul tot trebuie platit,si de stat,si de enoriasii care mai cred in povestile biblice sau de orice natura!!!AVEM CE MERITAM,SA FACEM CAT MAI MULTE BISERICI,RESTUL,CE MAMA NAIBII CONTEAZA???!!
  3
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.