Metode simple pentru a evita consumul excesiv de alcool

Metode simple pentru a evita consumul excesiv de alcool
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consumul moderat de alcool te poate ajuta să eviți unele dintre efectele fizice negative ale alcoolului, precum mahmureala, creșterea în greutate și tulburările de somn. În acest sens, mizează doar pe băuturile alcoolice care au un conținut mai scăzut de zahăr.

Există câteva ponturi care te vor ajuta, potrivit doc.ro, să previi consumul excesiv de alcool: asociază consumul de alcool cu mâncatul – nu bea niciodată pe stomacul gol ci, mai degrabă, la masă, fie pe post de aperitiv, fie pe post de digestiv; hidratează-te consumând mai multă apă decât de obicei atunci când bei alcool; dacă ți-e sete, apelează la apă sau la o alternativă fără alcool în loc de alcool; asigură-te că alternezi băuturile alcoolice cu băuturile nealcoolice. Un pahar cu apă, suc sau o băutură răcoritoare sunt de ajutor; dacă bei pe stomacul gol va crește rata de metabolizare a alcoolului în organism.

Dar dacă mănânci înainte sau în timp ce bei alcool, alcoolul va fi absorbit în fluxul sangvin la o rată mai mică; nu bea din pahare mari întrucât tentația de a consuma mai mult alcool este mai mare dacă recipientul din care bei este mai mare; pe lângă gama de opțiuni de bere fără alcool, vin și băuturi spirtoase disponibile, ar fi bine să te aprovizionezi și cu ceaiuri și alte băuturi fără alcool. Înlocuirea băuturilor alcoolice cu băuturi gustoase non-alcoolice este o alternativă bună pentru persoanele care aleg să-și reducă consumul de alcool; dacă alegi să bei, fă asta la cină sau după ce faci mișcare. Cu cât începi să bei mai târziu, cu atât vei consuma mai puțin alcool.

Citit 2266 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 09:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro