Cu nebunia nu-i de glumit

Cu nebunia nu-i de glumit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criza economică îi face şi pe români din ce în ce mai vulnerabili în faţa bolilor psihice. Într-o statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se precizează că una din trei persoane este posibil să aibă de-a lungul vieţii o problemă de sănătate mintală.

Iar situaţiile dificile din punct de vedere economic şi social sunt favorizante. Ori, noi trăim în vremuri tulburi şi sub o presiune care nu ne erodează doar trupul ci şi mintea.

Stresul cotidian, pierderea locului de muncă, pericolul sărăciei, nesiguranţa zilei de mâine, despărţirea familiilor din cauza plecărilor la muncă peste graniţă, abundenţa ştirilor catastrofice şi starea conflictuală permanentă a celor pe care românii se bazează pentru a depăşi criza, sunt tot atâţia factori care induc depresia, declanşează boli psihice şi le agravează pe cele deja constatate.

Înnebunim mai mult şi mai repede decât altădată? Statisticile spun că da. Cu atât mai mult ar trebui să ne preocupe protecţia, tratamentul şi supravegherea celor care, dintr-un motiv sau altul, nu mai pot răspunde de ei înşişi.

CITEŞTE AICI "Găneştiul - lipsă acută de personal"

CITEŞTE AICI "Elisabeta Doamna - un spital pentru liniştea psihică a gălăţenilor"

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.