Tinerii militează împotriva violenţei asupra femeii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” este numele campaniei care se desfăşoară în întreaga lume, anual, încă din 1991 *

Anul acesta, campania a fost organizată şi la Galaţi, de către elevi voluntari în Asociaţia „Stejarul către Tineri”. Coordonatorul proiectului a fost Andrei Modiga – elev la Colegiul Naţional „C. Negri”, ajutat de câţiva colegi de liceu – Elena Iorga, Mădălina Şoimu, Dana Staicu, dar şi de Cezara Popa, de la „Racoviţă”.  

Campania, desfăşurată sub sloganul „Poţi ascunde vânătăile, dar cum ascunzi un suflet rănit?”, a cuprins mai multe tipuri de activităţi: distribuire de fluturaşi, discuţii cu elevii de la patru instituţii de învăţământ pe tema violenţei asupra femeii şi proiecţii de filme.  

„Am dorit să-i informăm pe tineri asupra formelor de abuz asupra femeii (sexual, psihologic, economic, fizic) şi să-i determinăm să nu practice aşa ceva. Totodată, le-am cerut să sune la Poliţie atunci când cunosc cazuri de femei abuzate sau să le convingă că trebuie să apeleze la un psiholog”, ne spune iniţiatorul proiectului, Andrei Modiga.

Citit 490 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.