Ce ne doare atunci când e frig?

Ce ne doare atunci când e frig?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gerul din ultimele zile le-a dat multe bătăi de cap gălăţenilor, aşa că mai bine ar fi să avem grijă şi să prevenim îmbolnăvirile pe care vremea foarte rece le-ar putea cauza *

Nu de alta, dar nu există mod mai nefericit de a vă petrece sărbătorile decât să rămâneţi în pat, cu un morman de şerveţele alături şi cu o cană de ceai cald în locul cupei de şampanie!

Totodată, bolnavii cronici trebuie să se păzească în această perioadă de muşcătura gerului, pentru că acesta contribuie la decompensarea stării lor de sănătate. Iar probleme care riscă să apară sunt dintre cele mai diverse şi pot fi de natură respiratorie, reumatice sau pot consta în agravarea condiţiei celor cu boli cardio-vasculare.

Stările febrile, răceala şi gripa sunt şi ele frecvente în anotimpul rece. Hiperhidroza (transpiraţia excesivă) este deosebit de periculoasă pe timp de iarnă, din cauză că organismul va fi supus unor presiuni mult mai mari.

Persoanele care suferă de diverse afecţiuni ale mucoasei nazale (inflamaţii cronice, atrofii etc) sau de deviaţii de sept, sinuzite şi alte asemenea probleme de sănătate riscă să se îmbolnăvească mult mai uşor iarna, dată fiind tendinţa de a respira de gură din cauza dificultăţilor care apar în timpul inspiraţiei.

Tocmai de aceea, bine ar fi să găsiţi o cale să vă desfundaţi nasul. În cazul în care acest lucru întârzie să se întâmple, cel mai bine ar fi să rămâneţi în casă sau să mergeţi la medic. De asemenea, ar fi bine să vă acoperiţi gura cu un fular, pentru sănătatea dumneavostră şi a celor din jur.

Persoanele care suferă de pe urma inflamării frecvente a amigdalelor trebuie să aibă mare grijă în această perioadă, la fel ca şi cele care ştiu că sunt predispuse la laringite, faringite sau care au un istoric în ceea ce priveşte afecţiunile pulmonare.

Şi suferinzii de astm trebuie să aibă mare grijă în această perioadă pentru că, în ciuda faptul că, de regulă, alergenii sunt cei care declanşează crizele, frigul poate fi un factor care îngreunează respiraţia.

Suferinzii de artrită şi alte afecţiuni reumatice pot întâmpina probleme pe durata iernii, mai ales dacă nu scot din şifonier hainele groase şi călduroase şi se expun constant frigului de afară.

Tot astfel, expunerea la frig, chiar şi pentru perioade scurte (dacă temperatură e foarte scăzută, vântul bate cu putere şi nu suntem îmbrăcaţi adecvat), poate duce la instalarea hipotermiei, caz în care  ar trebui să apelaţi la ajutorul medicului.

Apariţia degerăturilor este, bineînţeles, un semn clar că gerul ne-a afectat foarte serios.

Citit 598 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.