Valeriu Diculescu: „Vom executa silit primăriile”

Valeriu Diculescu: „Vom executa silit primăriile”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul SIP Galaţi, Valeriu Diculescu (FOTO), ne-a declarat că organizaţia pe care o conduce a continuat să câştige procesele cu privire la aplicarea Legii 221, care prevedea mărirea salariilor cu 37 la sută.

Acesta susţine că, deşi Guvernul şi Ministerul Educaţiei cunosc faptul că peste tot în ţară s-au câştigat procese pe această temă, fondurile pentru majorarea salarială nu au fost prevăzute în buget. Dimpotrivă, comparativ cu anul 2009, pe 2010 sunt bani mai puţini la acest capitol.

„Ordonanţele care au fost publicate împotriva Legii 221 au fost declarate neconstituţionale. Aceasta ne-a şi dat dreptul să câştigăm în instanţă procesele. Mai avem câteva şi le vom câştiga pe toate”. 

„Nici măcar Legea 330 nu ne poate să împiedecăm aplicarea Legii 221, pentru că acolo se stipulează că salariile mai mari nu se dau înapoi, ele rămân îngheţate, până se ajunge cu mărirea la treapta respectivă de salarizare”, ne declară Diculescu.

Cu toate că Guvernul a alocat bani mai puţini şi se gândeşte să mai dea profesori afară, liderul SIP este optimist că va putea mări salariile celor afiliaţi sindicatului său:

„Abia aştept să termin toate procesele. Voi angaja executori judecătoreşti ca să execute silit consiliile locale. Am dat în judecată consiliile locale şi şcolile. Voi face plângeri penale. Vom merge până la capăt”, crede sindicalistul.

Acesta mai spune că şi şcolile trebuie să înţeleagă şi să calculeze salariile conform Legii 221, ca să se ştie exact despre ce sume este vorba. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Citit 2714 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.