Halena vă poate face viaţa grea

Halena vă poate face viaţa grea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O persoană cu respiraţie urât mirositoare ajunge destul de repede să aibă probleme atât pe plan personal cât şi profesional *

Deşi  asociată adesea cu lipsa de igienă orală, apariţia respiraţiei urât mirositoare poate avea şi multe alte cauze. Totuşi, indiferent care este motivul neajunsului, cei care suferă de pe urma unei respiraţii urât mirositoare se plâng adesea că s-au ales cu un handicap pe plan social şi că nu mai ştiu cum să scape de el. Mulţi ajung să aibă probleme serioase atât pe plan personal cât şi profesional.

Cauze multiple

Aşa cum vă spuneam, lipsa igienei orale este doar una dintre cauzele instalării halenei. Puteţi, însă, la fel de bine, să remarcaţi apariţia respiraţiei urât mirositoare atunci când vă treziţi dimineaţă, dat fiind că pe durata somnului activitatea glandelor salivare este redusă, iar bacteriile se pot înmulţi într-un ritm mai alert.

De asemenea, halena poate îşi face uneori simţită prezenţa atunci când vă este foame sau când sunteţi deshidrataţi. Şi cura cu anumite medicamente vă poate crea acelaşi neajuns.

Bine ar fi să monitorizaţi reacţia organismului dumneavoastră şi după ce fumaţi sau consumaţi alcool, pentru că, fără să vă daţi seama s-ar putea să se producă modificări în calitatea respiraţiei dumneavoastră şi să le creaţi disconfort celor cu care vorbiţi faţă în faţă.

Placa bacteriană, tartrul sau cariile care au progresat destul de mult v-ar putea influenţa halena. Tot astfel, infecţiile gingivale sau infecţia apărută la nivelul amigdalelor vă pot crea probleme.

Posibile soluţii

Dacă suferiţi deja de pe urma respiraţiei urât mirositoare, puteţi apela la câteva măsuri simple. În primul rând, eficientizaţi la maxim igiena orală: spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă şi folosiţi, cel puţin o dată pe zi, aţa dentară.

Spălăturile gurii şi gâtului (gargara) sau apa sărată v-ar putea fi de folos. Nu uitaţi nici să menţineţi o igienă corespunzătoare a eventualelor proteze sau aparate dentare pe care le folosiţi.

În ceea ce priveşte alimentaţia, încercaţi să reduceţi cantitatea de carne consumată şi să eliminaţi, pe cât posibil, alimentele bogate în grăsimi din dieta dumneavoastră. Nu fumaţi, nu beţi alcool cu regularitate şi folosiţi apa de gură.

Dacă aveţi probleme cu dantura, încercaţi să le rezolvaţi la medicul de specialitate. Dacă însă nimic nu ajută, consultaţi şi un medic specialist otolaringolog şi unul care se ocupă de afecţiuni digestive şi hepatice.

De asemenea, suferinţele pulmonare pot duce la apariţia respiraţiei urât mirositoare.

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.