Cum tratăm crampele musculare

Cum tratăm crampele musculare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu toţii am avut de suferit, măcar de câteva ori, de pe urma unor crampe musculare. În cele mai multe cazuri, astfel de evenimente purtătoare de disconfort sau de durere apar doar ocazional şi foarte puţini sunt cei care cer ajutorul medicului pentru atâta lucru.

De cele mai multe ori, crampele se tratează la domiciliu şi nu ne fac viaţa grea mai mult prea mult timp, dispărând de la sine. N-ar strica, totuşi, să ţinem cont de câteva reguli simple, atunci când vine vorba despre prevenţie şi tratament.

La urma urmei, cu cât acţionăm mai eficient împotriva muşchiului sau muşchilor care s-au contractat brusc, cu atât durerea va dispărea mai repede. În plus, dacă am putea să le evităm, ar fi ideal!

În ceea ce priveşte crampele musculare cauzate de alte afecţiuni, medicul este singurul care vă poate recomanda tratamentul adecvat, în funcţie de situaţie.

Predispoziţii

Efortul fizic este unul dintre factorii care pot duce la apariţia unei crampe musculare. De aceea, atleţii şi angajaţii care efectuează muncă brută sunt vulnerabili în faţa unor astfel de afecţiuni care apar mai ales pe fondul deshidratării.

Nu vă gândiţi, însă, că munca la birou vă fereşte de crampe. Dimpotrivă, menţinerea poziţiei corpului pentru perioade îndelungate de timp favorizează apariţia crampelor musculare.

Şi gălăţenii care îşi câştigă traiul din scris pot suferi de crampe care apar la nivelul degetului mare şi a primelor două degete de la mâna cu care scriu.

Tot astfel, contracţia musculară însoţită de durere le poate cauza probleme şi celor care grădinăresc, dar şi persoanelor care desenează sau pictează cu pasiune, uitând să mai lase penelul din mână.

Evident, există şi anumite afecţiuni sau alte dezechilbre din organism care influenţează apariţia cramplelor musculare. Printre acestea se numără: scleroza lombară, arterioscleroza extremităţilor, dar şi deficitul de magneziu, potasiu sau calciu.

Ce putem face?

Evident, în cazul deficitului de mai sus, dieta trebuie echilibrată, iar cu acordul medicului (în cazul în care suferiţi de afecţiuni cronice) dublată de administrarea unor suplimente nutritive. Tratarea cauzei care stă la baza apariţiei crampelor se va dovedi mult mai eficientă.

Totuşi, dacă aceste crampe sunt episoade pasagere şi nu sunt cauzate de alte boli, s-ar putea să scăpaţi uşor, iar medicul să vă recomande doar câteva exerciţii de întindere a muşchiului, care vor face ca problema să dispară mai repede.

Hidratarea continuă a organismului este şi ea un ajutor de nădejde în lupta cu crampele musculare.

Aplicarea unei comprese reci, pentru relaxarea muşchilor, urmată de aplicarea uneia calde, care să ajute la eliminarea durerii rămase ar putea, de asemenea, să vă fie de folos.

Citit 1370 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.