În 2010, profesorii - fără banii de cărţi

În 2010, profesorii - fără banii de cărţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Guvernul nu mai alocă niciun leu programului „100 de euro pentru cărţi”, după ce, anul trecut, fondurile la acest capitol s-au restricţionat drastic *

Profesorii gălăţeni n-au pierdut banii de cărţi aferenţi pe 2009, deşi au fost alocaţi de minister în ultimele zile ale anului trecut. Graţie şi unor artificii contabile, cei 130 de lei cât s-a acordat, în 2009, din cei 100 de euro legal prevăzuţi fiecărui profesori, au putut fi decontaţi şi după vacanţa de iarnă.

Pe de altă parte, unii profesori au evitat din start principiul „mai bine mai puţin decât deloc” şi au refuzat pur şi simplu să facă demersurile pentru decontarea cheltuielilor cu cărţile.

„Este vorba despre cinci cadre didactice, care, în acest fel, şi-ar fi arătat dezaprobarea pentru faptul că s-au alocat doar 130 de lei în loc de 100 de euro. Dar acestea nu vor avea încotro şi vor trebui să aducă dovada că au achiziţionat materiale didactice”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Onuţ Atanasiu.

Cadrele didactice titulare şi suplinitorii calificaţi primesc ajutorul pentru achiziţionarea de cărţi şi alte materiale didactice anual, începând din 2007.

În 2010, aceştia nu îşi vor mai putea deconta cheltuielile cu cărţile, deoarece în bugetul Educaţiei nu vor mai exista fonduri pentru susţinerea acestui program.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.