Peste 6.200 de candidaţi înscrişi la bacalaureat

Peste 6.200 de candidaţi înscrişi la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 6.200 de candidaţi, din seriile anterioare şi din cea curentă, s-au înscris pentru examenul de bacalaureat. Săptămâna viitoare, pe 20 ianuarie, va avea loc prima simulare a probei practice de competenţe digitale.

„Nu vor participa toţi elevii la simulare, ci numai 1.446, pentru că atâtea calculatoare avem. Restul vor susţine simularea în zilele următoare, cu subiectele primite pe 20 ianuarie de la minister”, ne spune inspectoarea general-adjunctă Laura Marin (FOTO).

Aceasta susţine că prin simulare se urmăreşte atât familiarizarea elevilor cu subiectele, cât şi verificarea modului în care se face transmisia pachetelor de fişiere de la Bucureşti, către toate calculatoarele din ţară şi cum se descurcă profesorii implicaţi în desfăşurarea acestei probe.

„Pentru proba propriu-zisă la competenţe digitale s-au alocat aproape zece zile. Ea va fi susţinută în perioada 19-29 aprilie, în fiecare zi fiind programat câte un grup de elevi, cu alte subiecte venite de la minister. Mai multe detalii vom afla săptămâna aceasta, când vom merge la instruirea pentru simulare”, ne-a  mai declarat Laura Marin.

Cu toate că simularea se va susţine la competenţele digitale, prima probă a bacalaureatului 2010 va fi la competenţele de comunicare în limba română. Aceasta va avea loc chiar peste o lună, între 15-17 februarie.

Între 17-19 februarie este programată proba de competenţe de comunicare în limba maternă, la care au fost incluşi şi elevii de la clasele de bilingv franceză de la „Cuza” şi Economic, care susţin bacalaureat de tip francofon.

Între 31 mai şi 4 iunie se va desfăşura ultima probă orală, cea a competenţelor de comunicare într-o limbă străină.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.