Proteste anunţate şi nemulţumiri acumulate

Proteste anunţate şi nemulţumiri acumulate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că săptămâna trecută a început la Galaţi cu greva din transportul public de persoane şi a continuat, la nivel naţional, cu greva bugetarilor, nu înseamnă că „ne-am făcut norma” de proteste.

Urmează transportatorii din ţară, dar şi sindicaliştii din siderurgie. Iar pensionarii nu au obosit absolut deloc…

Pichetare pe 28 februarie

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, spune că va rămâne fidel promisiunii făcute vârstnicilor, cu ocazia primului protest din an: aceea de a organiza câte o acţiune de protest în fiecare lună.

Pentru februarie, acţiunea este programată pentru data de 26 februarie, de la ora 11.00. Cum de la prima acţiune de pichetare a sediilor guvernamentale (Prefectură, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Casa Judeţeană de Pensii), de pe 28 ianuarie, nu a primit deocamdată nicio reacţie din partea Guvernului, Cristea Toader este decis să continue seria protestelor de stradă.

„Vom ieşi până când vor realiza că nu mai putem. Nu vrem altceva decât drepturile noastre pentru care am muncit o viaţă întreagă. Vrem să îşi respecte promisiunile făcute”, a declarat Cristea Toader.

Acesta s-a declarat dezamăgit de clasa politică, având în vedere că politicienii nu şi-au respectat promisiunile. Totuşi, Cristea Toader a fost invitat şi chiar s-a dus la o întâlnire cu reprezentanţi ai PSD Galaţi.

„Nu voi intra în nici un partid, nu asta mă interesează. Mă interesează ca statul să îşi respecte propriile legi pe care le dă, să ne dea grupele de muncă şi să ne mărească punctul de pensie, aşa cum a promis”, a mai spus Toader.          

Statul, dat în judecată

Pe de altă parte, liderul celeilalte organizaţii de pensionari, Alianţa Pentru Conciliere, Vasile Panţuş, spune că „soluţia este dialogul, nu ieşirea în stradă”.

Deşi, în mare măsură, este nemulţumit de aceleaşi lucruri ca şi liderul Alianţei Europensionarilor, Vasile Panţuş consideră că poate realiza mai multe prin discuţii.

„Deocamdată ne aflăm într-un amplu proces de organizare. Vrem să unificăm sub aceeaşi denumire cât mai multe organizaţii de pensionari din ţară, astfel încât să avem un cuvânt important de spus”, ne-a declarat Vasile Panţuş.

La recenta adunare a membrilor alianţei, conducerea a şi semnat un protocol de „colaborare şi susţinere reciprocă” cu Partidul Alianţa Socialistă.

„Am semnat cu dânşii, pentru că membrii acestui partid cunosc foarte bine patrimoniul României, tot ce am construit noi şi ce au distrus politicienii noştri!”, a spus Vasile Panţuş.

Potrivit acestuia, „…ţinem legătura cu reprezentanţii Guvernului, chiar recent am vorbit cu reprezentanţii Ministerului Muncii. În cazul în care însă vom vedea că nu ajungem la nici un rezultat, este clar că vom ieşi şi noi în stradă”.

Până atunci însă, Vasile Panţuş încă mai crede în dialog; ceea ce nu îl împiedică câtuşi de puţin să se gândească că va da statul în judecată, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul pensiilor publice.

„Nu vom strânge semnături de la pensionari, pentru că Alianţa Pentru Conciliere are personalitate juridică şi astfel vom da statul în judecată”, a mai spus Vasile Panţuş.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.