Burse pentru elevii din mediu rural

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi anul acesta, elevii din şcolile comunelor gălăţene care provin din familii sărace, dar au calităţi intelectuale deosebite vor beneficia de programul ce oferă burse pentru elevii din mediul rural. Ca şi anul trecut, clasa va funcţiona la Şcoala Nr. 13, iar elevii vor fi cazaţi la căminul  Colegiului Naţional „C. Negri” (Pedagocic).

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi (CJARE) este instituţia care se va ocupa de selectarea şi convingerea familiilor de a-şi lăsa copiii să înveţe la gimnaziu la Galaţi, pentru a putea beneficia de şanse egale, alături de alţi elevi din oraş.

„Noi am trimis note telefonice în şcoli şi aşteptăm, începând de săptămâna viitoare, ca aceşti posibilii candidaţi să-şi depună dosarele. Tot după 1 septembrie urmează să-i şi testăm”.

„Există însă un impediment. Banii care vin de la Guvern pentru aceşti copii sunt insuficienţi. Cum familiile lor sunt foarte sărace, ar trebui să obţină şi un sprijin suplimentar de undeva. Anul trecut, directoarea şi fosta învăţătoare a unor elevi din Folteşti au făcut chetă, ca să nu-i retragă părinţii de la gimnaziu din oraş”, ne-a declarat Violeta Morozan, directoarea CJRAE.

Citit 754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.