VIDEO N-a fost nuntă între copii la Iveşti, ci chindie!

VIDEO N-a fost nuntă între copii la Iveşti, ci chindie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După reclamaţiile primite la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Galaţi, cu privire la faptul că duminica trecută, în comunitatea rromilor din Iveşti, a avut loc o nuntă între o fetiţă de 8 ani şi un băieţel de 7 ani, astăzi, în comună, reprezentanţii acestei etnii s-au întâlnit cu autorităţile locale, pentru a lămuri lucrurile. VEZI VIDEO mai sus.

După mai bine de o oră şi jumătate de discuţii în contradictoriu, susţinute pe tonuri ridicate, atât în româneşte cât şi în romani, părerile au rămas aceleaşi ca înainte de şedinţă.

Rromii susţin în continuare că nu a fost nuntă, ci doar o simplă petrecere, poliţiştii şi primarii din Iveşti şi Lieşti repetă că nunţile între minori sunt ilegale, reprezentanţii Direcţiei Judeţene Pentru Protecţia Copilului Galaţi spun că nu vor renunţa la a efectua anchete la casele celor doi minori, iar reprezentanta rromilor de pe lângă Prefectură, Viorica Gotu, condamnă nunţile între minori şi spune că aşa ceva nu are nicio legătură cu tradiţiile ţigăneşti.

Detalii despre discuţiile de azi, dar şi concluziile întâlnirii, le puteţi citi mâine în „Viaţa Liberă”.

Video: Sorin Pană

Citit 1117 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.